• Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 77% dintre respondenţi spun că, de la izbucnirea războiului în Ucraina preşedintele României, comandantul suprem al armatei, şi Guvernul nu au planificat şi nu au executat acţiunile care se impuneau pentru a asigura apărarea României în faţa unei eventuale invazii ruse
  • Conducătorii politici ai României nu au fost în stare să conceapă o strategie pentru apărarea ţării cu resurse militare proprii, bazându-se doar pe ajutorul trupelor NATO.
  • România trebuie să treacă la economia de război duală, bazată pe sectorul privat, afirmă Adrian Sârbu.

Nemo: De 2 ani, Ucraina se apără în faţa agresiunii Rusiei. Astăzi războiul se apropie de graniţa României şi a NATO. În aceşti doi ani, este întrebarea, preşedintele României, comandantul suprem al armatei, şi Guvernul au planificat şi executat acţiunile care se impuneau pentru a asigura apărarea României în faţa unei eventuale invazii ruse? Uite ce ai răspuns tu şi toţi cei care ne-aţi urmărit: 77% NU. Covârşitor.

Hofi: Asta înseamnă că, prima concluzie pe care putem să o tragem este că, cârdăşia PNL-PSD, inventată de Klaus Iohannis este o înfrângere catastrofală.

Adrian Sârbu: Hai să vedem ce a făcut democrativa asta, ca România, total nepregătită în 22 februarie, dar total nepregătită să facă faţă unui atac rusesc mai mult de 12 ore.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

Nemo: Au dus bugetul la 95 de miliarde, de apărare, la 2,5% din PIB.

Adrian Sârbu: Cât au spus spectatorii noştri că îi trebuie României ca să se apere azi? 10% din PIB. De ce azi, la doi ani de la declanşarea războiului, care război avea 2 ani în spate de când era aşteptat, şi avea 8 ani de când fusese atacate Crimeea şi Donbas-ul. Conducătorii politici şi militari nu mi-au arătat niciun fel de interes, niciun fel de preocupare, niciun fel de plan. Ce s-a întâmplat cu armata noastră 10 ani? Ce s-a întâmplat cu doctrina noastră militară? Voi v-aţi uitat puţin pe strategia militară a României? Zice: „domne, noi stăm aici şi vin americanii, francezii, maidanezii, congolezii, vin să ne apere”. Ce treabă au ăştia să ne apere pe noi aici? Dar nu scrie nicăieri, dar nicăieri Nemo, cum mă apăr eu. Cine o să apere România? Dl. Iohannis, dl. Ciolacu? Dl. Ciucă este obligat că este militar, să vedem ce va face. Cine o să apere? Tu şi eu. Dacă nu ştiai cine apără România, va trebui să o aperi tu. Dar trebuie să fii pregătit şi, ca să ajungi să fii pregătit, trebuie să priveşti lucrurile cu ochii deschişi, să ştii pe ce lume trăieşti.

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News:

  1. De 2 ani, Ucraina se apără în faţa agresiunii Rusiei. Astăzi războiul se apropie de graniţa României şi a NATO. În aceşti doi ani, preşedintele României, comandantul suprem al armatei, şi Guvernul au planificat şi executat acţiunile care se impuneau pentru a asigura apărarea României în faţa unei eventuale invazii ruse?

DA – 23%

NU – 77%

  1. Ungaria şi Turcia, ţări NATO, sprijină pe faţă Rusia în conflictul cu Ucraina şi au sabotat intrarea Suediei şi Finlandei în NATO. În eventualitatea declanşării de către Rusia a unui conflict armat cu România, ţară NATO, devin Ungaria şi Turcia ameninţări reale pentru România şi NATO?

DA –  49%

NU – 51%

 La întrebarea dacă ar apăra România în cazul în care ar fi atacată, 62% dintre spectatorii şi citititorii Aleph Media, Mediafax şi ZF, printre care te numeri şi tu, au răspuns NU. Eşti pregătit să trăieşti într-un teritoriu anexat şi guvernat de Rusia lui Putin?

DA – 23%

NU – 77%

Citește și