• Se pare că Președintele Joe Biden a fost impresionat de prima sa interacțiune cu Inteligența Artificială Generativă de anul trecut.
  • Consilierul său științific a spus că ea și Biden au pus ChatGPT la câteva sarcini, cum ar fi explicarea unui caz juridic.
  • Dar experiența l-a împins, de asemenea, pe Biden să semneze un ordin executiv privind siguranța A.I.

După mai mult de trei decenii în Senat, opt ani ca Vicepreședinte și trei campanii Prezidențiale, ai crede că nimic nu l-ar putea surprinde pe Președintele Joe Biden. Apoi, în primăvara anului trecut, a încercat ChatGPT. Câteva luni mai târziu, a semnat o legislație radicală care vizează noua tehnologie, conform Business Insider.

Arati Prabhakar, Consilierul principal pe probleme de știință și tehnologie al lui Biden, care este și Directorul Biroului de Politică Științifică și Tehnologică al Casei Albe, a declarat pentru Wired că ea și Biden au pus robotul să îndeplinească câteva sarcini.

În primul rând, a spus ea, l-au rugat să explice un proces între Delaware (statul pe care Biden l-a reprezentat ca Senator) și New Jersey ca și cum ar fi vorbit cu un elev de clasa întâi. Imediat, robotul a ieșit cu cuvinte precum „OK, puștiule”, a spus Prabhakar.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

Apoi, a spus ea, i s-a cerut să scrie un memoriu juridic pentru un caz la Curtea Supremă, să scrie un cântec în stilul lui Springsteen și să genereze o imagine a câinelui lui Biden, Commander, în Biroul Oval.

„El a spus: Uau, nu pot să cred că poate face asta”, a spus Prabhakar despre Biden. Dar prima sa întâlnire cu Inteligența Artificială Generativă a stârnit, de asemenea, îngrijorare.

Prabhakar a declarat pentru Wired că Biden a cerut ulterior echipei să abordeze potențialele riscuri ale A.I., ceea ce a dus la ordinul executiv de amploare pe care l-a semnat în octombrie. Ordinul cere marilor companii de tehnologie să respecte anumite orientări de siguranță, să notifice guvernul federal cu privire la activitatea lor și să împărtășească rezultatele testelor.

Politico a relatat că Biden a declarat, de asemenea, cabinetului său, în cadrul unei reuniuni de la începutul lunii octombrie, că A.I. va atinge activitatea fiecărui departament și agenție. „Restul lumii se uită la noi pentru a deschide calea”, a spus el, potrivit publicației.

Citește și