• CubeSat va desfășura un sistem de pânze solare compozite ușoare, alimentate de lumina solară.
  • CubeSat-ul de mărimea unui cuptor cu microunde este programat să fie lansat la bordul unei rachete Rocket Lab Electron.
  • Sistemul avansat de vele solare compozite al NASA este condus de Centrul de cercetare Ames al agenției din Silicon Valley.

O nouă misiune NASA testează un nou mod de a naviga în sistemul nostru solar, ridicându-și pânzele în spațiu – nu pentru a prinde vântul, ci prin puterea de propulsie a luminii solare, anunță NASA.

Sistemul avansat de vele solare compozite al NASA este condus de Centrul de cercetare Ames al agenției din Silicon Valley, California. CubeSat-ul de mărimea unui cuptor cu microunde este programat să fie lansat la bordul unei rachete Rocket Lab Electron de la Complexul de lansare 1 al companiei, situat în Peninsula Mahia din Noua Zeelandă. Fereastra de lansare se deschide marți, 23 aprilie, la ora 15:00. Desfășurarea și operarea cu succes a brațelor compozite ușoare ale velelor solare vor dovedi capacitatea și vor deschide ușa pentru misiuni la scară mai mare spre Lună, Marte și dincolo de acestea.

Odată ajuns pe orbita sa, la aproximativ 965 de km deasupra Pământului, CubeSat va desfășura un sistem de pânze solare compozite ușoare, alimentate de lumina solară, care măsoară mai mult de 800 de metri pătrați. La fel cum o barcă cu pânze folosește vântul pentru a traversa oceanul, tehnologia pânzei solare va folosi presiunea luminii solare pentru a se deplasa în spațiu și va efectua o serie de manevre pentru a demonstra ridicarea și coborârea orbitei. Pe parcursul demonstrației, nava spațială ar putea fi vizibilă cu ochiul liber pe cerul nopții.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Citește și