• Camera Reprezentanților din SUA a votat sâmbătă pentru aprobarea ajutoarelor externe de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan.
  • 60 miliarde de dolari merg direct către Ucraina, pe măsură ce forțele ucrainene încearcă din greu să facă față Rusiei.
  • Senatul a adoptat legea cu o votare bipartizană de 79-18.

Congresul Statelor Unite ale Americii a aprobat pachetul de ajutor extern de 95 miliarde de dolari care include sprijin pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

Pachetul include 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, care se află într-un punct critic în războiul cu Rusia, pe măsură ce forțele ucrainene se confruntă cu o lipsă acută de muniție și cu o intensificare a atacurilor Rusiei.

Departamentul Apărării al Statelor Unite a avertizat că eșecul Statelor Unite de a înarma Ucraina ar putea duce la consecințe catastrofale și la o posibilă înaintare militară rusă în țările vecine.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL

Pachetul include, de asemenea, 26 de miliarde de dolari pentru Israel și ajutor umanitar pentru Gaza și alte zone.

De asemenea, pachetul include prevederi pentru a forța ByteDance, compania-mamă chineză a aplicației TikTok, să renunțe la dreptul de proprietate și să-l vândă, sau să se confrunte cu o interdicție totală în SUA, precum și 8 miliarde de dolari pentru Taiwan și alți aliați Indo-Pacific pentru a contracara China.

Senatul a adoptat legea cu o votare bipartizană de 79-18, iar președintele Biden și-a exprimat intenția de a o semna cât mai curând posibil după ce va ajunge la biroul său.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit Congresului, declarând: „Suntem fericiți că Statele Unite rămân cu Ucraina, că rămân principalul nostru aliat puternic”.

Citește și