• Camera Reprezentanților din SUA a adoptat un proiect de lege istoric prin care TikTok ar putea fi interzis în America.
  • TikTok a încercat să asigure autoritățile de reglementare că a luat măsuri pentru a se asigura că datele celor 150 de milioane de utilizatori ai săi din SUA au fost izolate de angajații ByteDance din China.
  • Proiectul de lege oferă companiei aproape un an pentru ca ByteDance să se retragă din TikTok înainte ca aplicația să fie interzisă.
  • Legislația a fost adoptată cu un vot de 79-18 marți seara.

Senatul SUA a votat pentru interzicerea dreptului de proprietate asupra TikTok a ByteDance, compania-mamă din China.

Acest lucru ridică problema dacă interdicția îi privează pe utilizatorii din SUA de drepturile lor de libertate de exprimare conform Primului Amendament, scrie Bloomberg.

TikTok a încercat să asigure autoritățile de reglementare că a luat măsuri pentru a se asigura că datele celor peste 150 de milioane de utilizatori ai săi din SUA au fost izolate de angajații ByteDance din China. Cu toate acestea, o investigație realizată de Wall Street Journal în ianuarie a constatat că datele erau partajate neoficial între TikTok din SUA și ByteDance din China.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Președintele Joe Biden a promis că va semna proiectul imediat ce va ajunge pe biroul său, ceea ce ar putea provoca o dispută diplomatică cu China.

Proiectul de lege, adoptat odată cu ajutorul pentru Ucraina, Israel și Tawian, a obținut aprobarea bipartizană a senatorilor îngrijorați de colectarea de date a aplicației de la peste 170 de milioane de utilizatori americani, precum și de potențialul Chinei de a o folosi în scopuri propagandistice.

Legislația a fost adoptată cu un vot de 79-18 marți seara.

Proiectul de lege oferă companiei aproape un an pentru ca ByteDance să se retragă din TikTok înainte ca aplicația să fie interzisă. Acest lucru stabilește un termen cu mult după alegerile din noiembrie, spre dezamăgirea unor parlamentari îngrijorați că Beijingul ar putea folosi aplicația pentru a interveni în alegeri.

Compania a anunțat deja că va lupta în instanță împotriva legislației. SUA este o piață esențială pentru social media, fiind printre giganții tehnologici cu cea mai rapidă creștere din lume.

Citește și