• Mai multe țări NATO, printre care SUA, Germania și Marea Britanie, au exclus desfășurarea de trupe terestre în Ucraina.
  • Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat asupra unui conflict direct dacă trupele NATO vor ajunge în Ucraina.
  • Forțele rusești au obținut recent câștiguri în Ucraina, iar Kievul a făcut un apel urgent pentru mai multe arme.

Mai multe țări NATO, printre care SUA, Germania și Marea Britanie, au eliminat posibilitatea de a desfășura trupe terestre în Ucraina, după ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat că „nimic nu trebuie exclus”.

Macron a declarat că nu există „niciun consens” privind trimiterea soldaților occidentali în Ucraina, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat asupra unui conflict direct dacă trupele NATO se vor desfășura acolo.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Forțele rusești au obținut recent câștiguri în Ucraina, iar Kievul a făcut un apel urgent pentru mai multe arme.

Macron a declarat luni seară, în cadrul unei conferințe de presă: „Nu ar trebui să excludem faptul că ar putea exista o nevoie de securitate care să justifice atunci anumite elemente de desfășurare. Dar v-am spus foarte clar care este poziția pe care Franța o menține, care este o ambiguitate strategică pe care o mențin”.

Liderul francez a vorbit la Paris, care găzduiește o reuniune de criză în sprijinul Ucrainei la care participă șefi de state europene, precum și SUA și Canada.

Comentariile sale au stârnit reacții din partea altor țări europene și membre NATO.

Citește și: