• Inițiativa face parte din programul Erasmus și are ca scop promovarea legăturilor culturale în UE.
  • Cei eligibili vor avea ocazia de a explora patrimoniul și istoria Europei, întâlnindu-se în același timp cu persoane de pe întregul continent.
  • Programul este deschis rezidenților legali din cele 27 de state membre ale UE sau din țările de peste mări.

Dacă ești tânăr și cauți o modalitate economică de a explora Europa, primești o veste bună anul acesta. În cadrul programului DiscoverEU, Uniunea Europeană oferă 35.500 de abonamente feroviare gratuite pentru tinerii de 18 ani.

Inițiativa face parte din programul Erasmus și are ca scop promovarea legăturilor culturale în UE. Cei eligibili vor avea ocazia de a explora patrimoniul și istoria Europei, întâlnindu-se în același timp cu persoane de pe întregul continent.

Programul este deschis rezidenților legali din cele 27 de state membre ale UE sau din țările de peste mări. De asemenea, pot candida și rezidenții din țările terțe asociate la programul Erasmus. Printre acestea se numără Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Recomandări

CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA
ACTORUL IAN GELDER A MURIT
CE STAȚIUNI AU ALES ROMÂNII
BRAZILIA ESTE LOVITĂ DE INUNDAȚII
CINE MERGE ÎN FINALA EUROVISION

Cei care vor avea succes vor primi un abonament feroviar gratuit pentru a călători în Europa timp de până la 30 de zile între 1 iulie 2024 și 30 septembrie 2025.

În etapa de înscriere, puteți alege să călătoriți singur sau cu un grup de până la cinci prieteni. Dacă alegeți să călătoriți în grup, puteți partaja codul de înscriere cu prietenii dumneavoastră pentru a le permite acestora să se înregistreze.

Doar liderul grupului trebuie să răspundă la întrebările din chestionarul UE; membrii grupului trebuie doar să furnizeze date personale pentru a completa cererea și să îndeplinească criteriile de vârstă și de rezidență.

Permisul de călătorie poate fi utilizat în țara de reședință doar pentru o călătorie de plecare și una de sosire. Aceasta trebuie să includă călătorii în cel puțin o altă țară eligibilă în cadrul programului.

Citește și