• Donald Trump a făcut o afirmație îndrăzneață.
  • Președintele american spune că în SUA este „cea mai mică rată a mortalității“ din lume.
  • Însă, afirmația liderului de la Casa Albă nu este nici pe departe adevărată.

În timpul unui interviu acordat Fox News, președintele Donald Trump a făcut o afirmație foarte îndrăzneață: a spus că Statele Unite au cea mai mică rată de mortalitate din cauza Covid-19, scrie CNN.

Am auzit că avem una dintre cele mai scăzute, poate cea mai mică, rată a mortalității din lume. Ai statisticile, te rog? Am auzit că avem cea mai bună rată a mortalității“, a spus Trump, adresându-se lui Kayleigh McEnany, secretarul de presă al Casei Albe, care era în afara camerei de filmat.

Când McEnany s-a întors cu o hârtie, Trump i-a spus prezentatorului emisiunii: „Locul 1 pentru cea mai scăzută rată a mortalității“. Apoi l-a acuzat pe acesta de „fake news“: „Ai spus că avem cea mai proastă rată a mortalității din lume, iar noi o avem pe cea mai bună“.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Însă, după cum știi, afirmația președintelui nu este adevărată. Nici măcar aproape de adevăr. SUA au, de fapt, una dintre cele mai mari rate de deces din cauza coronavirusului, iar situația este mai gravă decât în multe țări lovite puternic de virus, cum ar fi Brazilia, Mexic și Rusia. SUA se situează pe locul opt privind numărul total de decese Covid-19 raportat la 100.000 de persoane.

Sursă foto: CNN