• Sub președintele chinez Xi Jinping și omologul său rus Vladimir Putin, Beijingul și Moscova s-au apropiat din ce în ce mai mult.
  • India, Belarus, Mongolia, Tadjikistan și alte țări vor participa la aceste exerciții.
  • Districtul militar de est al Rusiei include o parte a Siberiei și are sediul în Khabarovsk, lângă granița cu China.

Participarea Chinei la exercițiile comune a fost „fără legătură cu situația internațională și regională actuală”, a spus ministerul într-un comunicat. Luna trecută, Moscova a anunțat planuri de a organiza exerciții „Vostok” (Est) între 30 august și 5 septembrie, chiar dacă duce un război costisitor în Ucraina. Se spunea la acea vreme că vor participa unele forțe străine, fără a le numi.

Ultimele exerciții de acest gen au avut loc în 2018, când China a participat pentru prima dată.

Ministerul chinez al Apărării a declarat că participarea sa la exerciții face parte dintr-un acord bilateral de cooperare anual în curs de desfășurare cu Rusia.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Scopul este aprofundarea cooperării practice și prietenoase cu armatele țărilor participante, creșterea nivelului de colaborare strategică între părțile participante și consolidarea capacității de a răspunde la diferite amenințări de securitate”, se arată în comunicat.

Sub președintele chinez Xi Jinping și omologul său rus Vladimir Putin, Beijingul și Moscova s-au apropiat din ce în ce mai mult.

Cu puțin timp înainte de invazia Ucrainei de către Rusia din 24 februarie, Beijingul și Moscova au anunțat un parteneriat „fără limite”, deși oficialii americani spun că nu au văzut China eludând sancțiunile conduse de SUA asupra Rusiei sau furnizându-i echipament militar.

Districtul militar de est al Rusiei include o parte a Siberiei și are sediul în Khabarovsk, lângă granița cu China.