• Poliția a înființat puncte de control în oraș și în jurul acestuia și că a efectuat căutări de mine lăsate în urmă de ruși.
  • În apropiere de Herson, un reporter Reuters a văzut focuri de armă rusești care arătau ca o lovitură cu muniție cu dispersie la aeroportul din apropiere.
  • Un ofițer a fost rănit în timp ce deminau una dintre clădirile administrative din Herson.

Sătenii cu flori în mână așteptau sâmbătă pe drumul spre orașul Herson, în sudul țării, pentru a saluta și săruta soldații ucraineni, care au intrat în forță pentru a asigura controlul malului drept al râului Nipru, după o retragere rusă uimitoare.

Tirurile de artilerie au continuat să explodeze în jurul aeroportului internațional din Herson, iar poliția a declarat că a înființat puncte de control în oraș și în jurul acestuia și că a efectuat căutări de mine lăsate în urmă de ruși.

Primarul a declarat că situația umanitară este severă” din cauza lipsei de apă, medicamente și pâine în orașul în care locuitorii și-au sărbătorit eliberarea în ceea ce președintele Volodimir Zelenski a numit vineri o zi istorică”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

În cătunul Klapaya, situat la aproximativ 10 km de centrul orașului Herson, Nataliya Porkhunuk, în vârstă de 66 de ani, și Valentyna Buhailova, în vârstă de 61 de ani, stăteau pe marginea unui drum plin de gropi, ținând în mână buchete de flori proaspăt culese, zâmbind și salutând vehiculele care treceau și care transportau trupe ucrainene.

Am întinerit cu 20 de ani în ultimele două zile”, a spus Buhailova, chiar înainte ca un soldat ucrainean să sară dintr-un camion mic și să le îmbrățișeze pe cele două.

În afara satului Chornobayivka, în apropiere de Herson, un reporter Reuters a văzut focuri de armă rusești care arătau ca o lovitură cu muniție cu dispersie la aeroportul din apropiere. La scurt timp a urmat o salvă de focuri de ieșire din partea ucraineană.

Reporterii Reuters au fost întorși din drum de soldați în apropiere de periferia orașului Herson și li s-a spus că este prea periculos să meargă mai departe. Un ofițer a fost rănit în timp ce deminau una dintre clădirile administrative din Herson, a declarat poliția.

Orașul are o lipsă critică, în principal de apă”, a declarat primarul Roman Holovnia la televiziune. În prezent, nu există suficiente medicamente, nu există suficientă pâine, deoarece nu poate fi coaptă: nu există electricitate”.