Turbulențele au cauzat rănile a zeci de persoane în zborul Hawaiian Airlines spre Honolulu

  • Incidentul a avut loc cu puțin timp înainte ca aeronava, care transporta 278 de pasageri și 10 membri ai echipajului, să aterizeze duminică.
  • În zonă au fost raportate furtuni în momentul producerii turbulențelor.
  • Dintre persoanele duse la spital, aproximativ 17 erau pasageri și trei erau membri ai echipajului.

Cel puțin 36 de persoane au fost rănite, dintre care 11 grav, după ce un zbor Hawaiian Airlines de la Phoenix la Honolulu a fost afectat de turbulențe puternice. Incidentul a avut loc cu puțin timp înainte ca aeronava, care transporta 278 de pasageri și 10 membri ai echipajului, să aterizeze duminică.

Douăzeci de persoane au fost transportate la spitale locale cu răni de la lacerații, vânătăi și pierderea cunoștinței până la leziuni la cap.

În zonă au fost raportate furtuni în momentul producerii turbulențelor. Zborul HA35 a aterizat pe Aeroportul Internațional Daniel K. Inouye din Honolulu la ora 10:50 duminică.

Într-o declarație a companiei Hawaiian Airlines se arată astfel: Ambele zboruri au avut loc în timpul zborului: Au fost acordate îngrijiri medicale mai multor oaspeți și membri ai echipajului la aeroport pentru răni minore, în timp ce unii au fost transportați rapid la spitale locale pentru îngrijiri suplimentare”.

Dintre persoanele duse la spital, aproximativ 17 erau pasageri și trei erau membri ai echipajului. Printre acestea se aflau un bebeluș de 14 luni și un adolescent. Directorul operațional al Hawaiian Air, Jon Snook, a declarat că este recunoscător” pentru sprijinul oferit de serviciile de urgență și că se pare că toată lumea va supraviețui”.

El a adăugat că în Hawaii au existat în ultima vreme condiții meteo instabile care au creat provocări pentru companiile aeriene.

Compania aeriană a declarat că efectuează o investigație amănunțită” a avionului – un Airbus A330 – înainte de a reveni în serviciu.