• Erdogan a lăsat să se înţeleagă că va candida pentru ultima dată pentru un mandat prezidenţial.
  • „Vom lansa construcţia secolului Turciei, cu susţinerea pe care o cerem în numele nostru pentru ultima dată poporului nostru în 2023″ , a afirmat şeful statului turc.
  • În octombrie, Erdogan şi-a reiterat vechea dorinţă de a pregăti o nouă Constituţie a Turciei, care să fie „democratică, simplă şi vizionară” .

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lăsat să se înţeleagă că va candida pentru ultima dată pentru un mandat prezidenţial, anunţând că după aceea va preda ştafeta tinerilor” , potrivit Le Figaro.

Vom lansa construcţia secolului Turciei, cu susţinerea pe care o cerem în numele nostru pentru ultima dată poporului nostru în 2023″ , a afirmat şeful statului turc în timpul unui discurs la Samsun dând de înţeles că în cazul unei victorii în alegerile din 2023, acesta va fi ultimul său mandat.

Vom preda acest stindard sacru tinerilor noştri” , a adăugat Erdogan.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale şi legislative, prevăzute să aibă loc în Turcia în iunie 2023, Erdogan, la putere din 2003, şi partidul său islamo-conservator AKP, speră să-şi menţină frâiele puterii.

Însă preşedintele turc trebuie să facă faţă unor provocări numeroase, printre care o inflaţie care a atins 84,4%.

În octombrie, Erdogan şi-a reiterat vechea dorinţă de a pregăti o nouă Constituţie a Turciei, care să fie democratică, simplă şi vizionară” .

Acest proiect a fost perceput de unii observatori drept o dorinţă de a modifica limita de două mandate prezidenţiale maximum, prevăzută de actuala Constituţie turcă.