• Aliații săi occidentali și-au avertizat cetățenii din Turcia în legătură cu posibile atacuri teroriste.
  • Mai multe ambasade din Ankara, inclusiv cele ale Statelor Unite, Germaniei, Franței și Italiei, au lansat vineri alerte de securitate pentru cetățenii lor din Turcia.
  • Ministerul de Externe al Suediei și-a sfătuit sâmbătă cetățenii aflați în Turcia să evite mulțimile și demonstrațiile.

Turcia și-a avertizat sâmbătă cetățenii împotriva unor posibile atacuri islamofobe, xenofobe și rasiste” în Statele Unite și Europa, după ce aliații săi occidentali și-au avertizat cetățenii din Turcia în legătură cu posibile atacuri teroriste.

În două recomandări de călătorie separate, Ministerul turc de Externe a recomandat cetățenilor săi din Statele Unite și din țările europene să acționeze cu calm în fața unor posibile hărțuiri și atacuri xenofobe și rasiste” și să stea departe de zonele în care demonstrațiile s-ar putea intensifica”. Recentele creșteri ale actelor anti-islam și rasiste” reflectă dimensiunile periculoase ale intoleranței și urii religioase în Europa, a declarat ministerul.

Mai multe ambasade din Ankara, inclusiv cele ale Statelor Unite, Germaniei, Franței și Italiei, au lansat vineri alerte de securitate pentru cetățenii lor din Turcia, care semnalează posibile atacuri de represalii ale teroriștilor împotriva lăcașurilor de cult”. Aceasta a urmat incidente recente de ardere a Coranului în Europa. De asemenea, Ministerul de Externe al Suediei și-a sfătuit sâmbătă cetățenii aflați în Turcia să evite mulțimile și demonstrațiile.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Săptămâna trecută, un politician de extremă-dreapta, anti-imigranți, a ars un Coran în apropierea ambasadei Turciei din Stockholm în timpul unui protest, ceea ce a sporit tensiunile dintre cele două țări. Acte similare de ardere a Coranului în Olanda și Danemarca au atras, de asemenea, o condamnare fermă din partea Ankarei.