• Musk anunțase pe Twitter că există finanțare asigurată pentru o tranzacție de 72 de miliarde de dolari pentru a privatiza Tesla.
  • Twitter plănuiește să depună o acțiune în instanță la începutul acestei săptămâni în Delaware.
  • Musk a demisionat din funcția de președinte al Tesla pentru a rezolva acuzațiile Comisiei americane.

Twitter a angajat firma de avocatură americană Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP, în timp ce se pregătește să îl dea în judecată pe Elon Musk și să îl forțeze să finalizeze achiziția companiei de social media în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Musk, directorul general al Tesla, a reziliat vineri acordul, afirmând că firma nu a reușit să furnizeze informații despre conturile false de pe platformă, după care președintele Twitter, Bret Taylor, a promis o luptă juridică.

Twitter plănuiește să depună o acțiune în instanță la începutul acestei săptămâni în Delaware, au declarat persoane familiarizate cu această chestiune. Twitter a refuzat să comenteze, în timp ce firma de avocatură nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta în afara orelor de program.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Wachtell, Lipton, Rosen & Katz a fost unul dintre consilierii juridici pentru planul lui Musk de a privatiza Tesla în 2018. Musk a scris pe Twitter că există finanțare asigurată pentru o tranzacție de 72 de miliarde de dolari pentru a privatiza Tesla, dar nu a mers mai departe cu o ofertă.

Musk și Tesla au plătit fiecare câte 20 de milioane de dolari în amenzi civile, iar Musk a demisionat din funcția de președinte al Tesla pentru a rezolva acuzațiile Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse, potrivit cărora ar fi fraudat investitorii. Echipa juridică existentă a Twitter include Simpson Thacher & Bartlett LLP și Wilson Sonsini Goodrich & Rosati.