• Un criminal care a petrecut 19 ani în spatele gratiilor, a fost ucis luptând în cadrul temutului Grup Wagner pe frontul din Ucraina.
  • El a fost eliberat din închisoare după ce a acceptat să lupte pentru grupul Wagner în Ucraina.
  • El a primit o medalie „pentru curaj” din partea Kremlinului după ce a fost anunțată moartea sa.

Un criminal care a petrecut 19 ani în spatele gratiilor, a fost ucis luptând în cadrul temutului Grup Wagner al președintelui rus Vladimir Putin, pe frontul din Ucraina. Oleg Dzarakhokov a fost membru al grupului renumit pentru unele dintre cele mai odioase acte comise de ruși în Ucraina – inclusiv presupuse crime de război în Herson și în alte zone.

Grupul este alcătuit în principal din soldați de elită” și foști deținuți care au făcut înțelegeri pentru eliberarea lor atunci când a început invazia Ucrainei, iar unul dintre aceștia a fost Dzarakhokov.
Potrivit postului de știri MK din Rusia, acesta a fost încarcerat în 2016 pentru că a împușcat oameni la o înmormântare în regiunea Osetia de Sud.

Inițial, procurorul solicitase o pedeapsă de 23 de ani și patru luni de închisoare, dar el a primit 19 ani la o „colonie cu regim strict”. În timpul pronunțării sentinței, purtătorul de cuvânt al Comitetului de Investigații, Vladimir Markin, a declarat: Dzarakhokhov a organizat și a jucat un rol activ într-o crimă fără precedent prin cinismul său: împușcarea oamenilor care participau la o înmormântare în iunie 2013, în Beslan, Osetia de Nord-Alania. Două persoane au fost ucise și alte două au fost rănite.”

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

El a fost eliberat din închisoare după ce a acceptat să lupte pentru grupul Wagner în Ucraina. Moartea sa a avut loc la 24 noiembrie, după lupte intense în apropierea zonei Ozaryanovka, la sud de Bakhmut.

Trecând sub indicativul de apel Tashay, presa locală a relatat că acesta a murit după ce, în urma unei bătălii în zonă, forțele ucrainene au declanșat un atac cu mortiere asupra grupului. Potrivit MK, Dzarakhokov a ucis doi soldați în timpul luptelor și a capturat chiar și un lansator de grenade.

Grupul Wagner a mai afirmat că a reușit să cucerească o fortăreață a Forțelor Amered ale Ucrainei” într-o zonă împădurită din Ozaryanovka, înainte ca Dzarakhokov să moară după ce a fost lovit de șrapneluri grave” din atacul cu mortiere. Deloc surprinzător, el a primit o medalie pentru curaj” din partea Kremlinului după ce a fost anunțată moartea sa.