• Ucraina a declarat că armata sa a doborât șase baloane rusești, suspectate că transportau reflectoare de colț, deasupra Kievului.
  • Un purtător de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene a declarat că Rusia ar putea folosi baloane pentru a-și păstra stocul de drone de recunoaștere.
  • Nu a fost clar dacă baloanele au zburat deasupra capitalei, deși miercuri au fost lansate alerte aeriene în Kiev.

Administrația militară din Ucraina a declarat miercuri că a doborât șase baloane rusești reperate deasupra Kievului. Administrația a declarat că baloanele ar fi putut transporta reflectoare de colț și echipamente de recunoaștere.

Nu a fost clar dacă baloanele au zburat deasupra capitalei, deși miercuri au fost lansate alerte aeriene în Kiev.

Potrivit informațiilor care se clarifică acum, acestea au fost baloane care se deplasează în aer sub propulsia vântului”, a scris administrația militară pe aplicația de mesagerie Telegram.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Scopul lansării baloanelor a fost, probabil, acela de a detecta și epuiza apărarea noastră aeriană.” Cu puțin timp înainte de anunț, purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, Iuriy Ihnat, a declarat că Rusia, care a invadat Ucraina în februarie anul trecut, ar putea folosi baloane într-o nouă campanie de conservare a stocurilor sale de drone de recunoaștere.

Dronele de recunoaștere precum Orlan-10 sunt acum folosite mai rar (de Rusia) și s-au gândit: De ce să nu folosim aceste baloane?. Așa că le folosesc”, a declarat Ihnat pentru televiziunea ucraineană.
El a confirmat că sirenele de raid aerian au sunat miercuri în capitală din cauza baloanelor care zburau deasupra noastră.

Ihnat a reluat sugestia administrației militare potrivit căreia Rusia ar putea folosi baloanele pentru a distrage atenția apărării aeriene ucrainene. Inamicul vrea ca noi să ne folosim apărarea aeriană, care ne protejează obiectele strategice, pe aceste baloane, care nu costă nimic”.