• Ucraina a anunţat joi că a întrerupt relaţiile diplomatice cu Siria.
  • Siria este singura ţară, în afară de Rusia, care recunoaşte oficial independenţa regiunilor separatiste.
  • Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă cu fermitate decizia Republicii Arabe Siriene de a recunoaşte aşa-numita independenţă a teritoriilor ocupate temporar în regiunile Doneţk şi Lugansk din Ucraina.

Ucraina a anunţat joi că a întrerupt relaţiile diplomatice cu Siria după ce autorităţile de la Damasc au recunoscut independenţa Republicii Populare Doneţk şi a Republicii Populare Luhansk, controlate de separatiştii pro-ruşi.

„Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă cu fermitate decizia Republicii Arabe Siriene de a recunoaşte aşa-numita independenţă’a teritoriilor ocupate temporar în regiunile Doneţk şi Luhansk din Ucraina. Considerăm că această decizie este un act neprietenesc împotriva Ucrainei, o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru şi o încălcare gravă a legislaţiei ucrainene, a Cartei ONU şi a normelor şi principiilor fundamentale ale dreptului internaţional”, a anunţat joi Ministerul de Externe într-un comunicat.

Siria este singura ţară, în afară de Rusia, care recunoaşte oficial independenţa regiunilor separatiste.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Ca răspuns la acest act neprietenos, Ucraina declară întreruperea relaţiilor diplomatice cu Siria, fără întreruperea relaţiilor consulare, în conformitate cu articolul 2 din Convenţia de la Viena privind relaţiile consulare, făcută la Viena la 24 aprilie 1963″, a mai spus Ministerul ucrainean de Externe, adăugând că va impune un embargo comercial, precum şi alte sancţiuni, asupra Siriei.