• Ministerul de Externe ucrainean va impune sancțiuni împotriva senatorului român, Diana Șoșoacă, ca persoană „creând o amenințare la adresa securității naționale”
  • Șoșoacă a înregistrat un proiect de lege care presupune încetarea acordului privind relațiile de bună vecinătate cu Ucraina și anexarea unei părți din teritoriile ucrainene.
  • Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev spune despre inițiativa senatorului că este „un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus”.

Ucraina a anunțat vineri că va iniția impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, considerând că este o „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”. Reacția Kievului vine după ce senatoarea a depus un proiect de lege prin care cere ca România să anexeze mai multe teritorii ale Ucrainei, scrie HotNews.

Reacția Ucrainei a fost transmisă prin purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, care acuză „un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a scris vineri pe Facebook Oleg Nikolenko.

Senatoarea Diana Șoșoacă cere anexarea prin lege a teritoriilor din vechiul regat al României, care acum sunt în Ucraina. Șoșoacă – invitată frecvent la evenimentele găzduite de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin – a depus luni un proiect de lege care prevede denunțarea de către țara noastră a „Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”.

Citește și: