• Ministerul de Externe ucrainean va impune sancțiuni împotriva senatorului român, Diana Șoșoacă, ca persoană „creând o amenințare la adresa securității naționale”
  • Șoșoacă a înregistrat un proiect de lege care presupune încetarea acordului privind relațiile de bună vecinătate cu Ucraina și anexarea unei părți din teritoriile ucrainene.
  • Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev spune despre inițiativa senatorului că este „un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus”.

Ucraina a anunțat vineri că va iniția impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, considerând că este o „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”. Reacția Kievului vine după ce senatoarea a depus un proiect de lege prin care cere ca România să anexeze mai multe teritorii ale Ucrainei, scrie HotNews.

Reacția Ucrainei a fost transmisă prin purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, care acuză „un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a scris vineri pe Facebook Oleg Nikolenko.

Senatoarea Diana Șoșoacă cere anexarea prin lege a teritoriilor din vechiul regat al României, care acum sunt în Ucraina. Șoșoacă – invitată frecvent la evenimentele găzduite de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin – a depus luni un proiect de lege care prevede denunțarea de către țara noastră a „Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”.

Citește și: