• Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a exclus miercuri cedarea de teritorii Rusiei ca parte a oricărui acord de pace și a declarat că nu există discuții de pace în curs de desfășurare între Moscova și Kiev.
  • Obiectivul Ucrainei în acest război este de a ne elibera teritoriile, de a ne restabili integritatea teritorială și suveranitatea deplină în estul și sudul Ucrainei”, a declarat el în cadrul unui briefing. Acesta este punctul final al poziției noastre de negociere”.
  • În prezent nu există discuții de pace între Rusia și Ucraina din cauza poziției Rusiei și a agresiunii sale continue împotriva țării noastre”, a declarat Kuleba.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a exclus miercuri cedarea de teritorii Rusiei ca parte a oricărui acord de pace și a declarat că nu există discuții de pace în curs de desfășurare între Moscova și Kiev.

„Obiectivul Ucrainei în acest război este de a ne elibera teritoriile, de a ne restabili integritatea teritorială și suveranitatea deplină în estul și sudul Ucrainei”, a declarat el în cadrul unui briefing. „Acesta este punctul final al poziției noastre de negociere”.

Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, a preluat luna aceasta controlul asupra provinciei Luhansk din estul Ucrainei și speră să cucerească tot teritoriul pe care nu îl controlează încă în provincia vecină Donețk, cealaltă provincie din regiunea industrială Donbas.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Kuleba a declarat într-un interviu publicat miercuri mai devreme, înainte de discuțiile de la Istanbul la care au participat oficiali ucraineni, ruși, turci și ONU, că un acord pentru reluarea exporturilor de cereale blocate de Rusia pare foarte aproape.

Însă, la briefingul de miercuri, el a precizat că negocierile de pace mai ample au fost înghețate.

În prezent nu există discuții de pace între Rusia și Ucraina din cauza poziției Rusiei și a agresiunii sale continue împotriva țării noastre”, a declarat Kuleba.

Întrebat despre o decizie a guvernului canadian de a returna Germaniei o turbină reparată, necesară pentru gazoductul Nord Stream 1 dintre Rusia și Germania, Kuleba a declarat că Kievul a transmis Berlinului și Ottawa că aceasta a fost o greșeală”.

Guvernul canadian a declarat sâmbătă că eliberează un permis limitat în timp și revocabil” pentru a excepta returnarea turbinelor de la sancțiunile impuse de Rusia, în timp ce Europa încearcă să continue fluxurile de energie până când va putea pune capăt dependenței sale de gazul rusesc.