• Un oficial instalat de Rusia confirmă avansul Ucrainei în sudul țării.
  • El spune că forțele Kievului se află în apropiere de Dudchany, la 40 km de fosta linie de front.
  • Nu există o confirmare oficială ucraineană a avansării în sud.

Trupele ucrainene au recucerit luni sate de-a lungul malului vestic al râului Nipru, în sudul Ucrainei, într-o nouă descoperire majoră, deschizând un al doilea mare front care forțează Moscova să abandoneze terenul la doar câteva zile după ce a pretins că îl anexează. Avansul din provincia Herson a fost cel mai mare avans al Ucrainei în sudul țării de la începutul războiului și urmează unor progrese similare în est, care au schimbat cursul războiului în ultimele săptămâni.

Șeful administrației instalate de Rusia în părțile ocupate ale provinciei ucrainene Kherson a confirmat că trupele ucrainene au capturat o serie de așezări de-a lungul râului, împingându-se până în apropierea satului Dudchany. Acest lucru ar reprezenta un avans surprinzător de aproximativ 40 km într-o singură zi.

Informațiile sunt tensionate, să le spunem așa, pentru că, da, într-adevăr, au existat într-adevăr progrese, a declarat Vladimir Saldo pentru televiziunea de stat rusă. Până în prezent, Kievul a păstrat o tăcere aproape totală cu privire la situația din Herson.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Într-una dintre rarele imagini care par să confirme avansul, Anton Gerashchenko, un consilier al Ministerului ucrainean de Interne, a postat o fotografie cu soldați ucraineni care pozează cu steagul lor acoperind o statuie aurită a unui înger. El a spus că este vorba despre satul Mikhailivka, ceea ce ar reprezenta un avans de aproximativ 20 km.

Avansul din sud pare să le reflecte pe cele din est, unde forțele ucrainene au cucerit brusc și rapid teritorii, în principal pentru a obține controlul asupra unor linii de aprovizionare rusești cruciale. la doar câteva ore după un concert susținut vineri în Piața Roșie din Moscova, în care președintele rus Vladimir Putin a proclamat că provinciile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie vor fi pentru totdeauna teritoriu rusesc, Ucraina a recucerit Liman, principalul bastion rusesc din nordul provinciei Donețk. Acest lucru îi deschide calea pentru a avansa adânc în provincia Lugansk.

Putin a răspuns la eșecurile Rusiei pe câmpul de luptă din ultima lună prin escaladarea situației: proclamând anexarea teritoriilor ocupate, chemând zeci de mii de oameni ca rezerviști și amenințând cu represalii nucleare.