• Ursula von der Leyen: Procesul de aderare al Ucrainei la UE este „pe drumul cel bun”.
  • Este impresionant să vedem viteza, determinarea, precizia cu care progresați” , a declarat von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă la Kiev.
  • Preşedintele ucrainean a premiat-o astăzi, la Kiev, pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că este impresionată de viteza cu care Ucraina avansează în încercarea sa de a deveni membră a Uniunii Europene.

,,Procesul de aderare este pe drumul cel bun. Este impresionant să vedem viteza, determinarea, precizia cu care progresaţi” , a declarat von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Von der Leyen, care a sosit pentru a treia oară la Kiev pentru a se întâlni cu Zelenski, a adăugat că UE trebuie să facă cât mai mult posibil pentru a se asigura că Ucraina are ,,mai multe afaceri, mai multe venituri” .

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Zelenski o premiază pe şefa Comisiei Europene

Preşedintele ucrainean a premiat-o astăzi, la Kiev, pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu Ordinului Jaroslav cel Înţelept, ordin cavaleresc al fostei republici sovietice. Ursula von der Leyen a dat vestea prin intermediul reţelelor de socializare, care ieri, după discursul de la Strasbourg despre Starea Uniunii, a ajuns la Kiev împreună cu prima doamnă Olena Zelenska.

Mulţumesc, este o mare onoare să o accept în numele tuturor cetăţenilor UE şi ca simbol al legăturii noastre puternice” , a spus Von der Leyen, care a postat şi o fotografie cu preşedintele, în timp ce îi înmânează premiul. Zelenski a avut ieri un accident de maşină, au relatat mai multe mass-media, fără a suferi nicio consecinţă.