• Rusia și Ucraina se lovesc reciproc pe linia frontului din estul țării.
  • Aliații Kievului se întâlnesc la Paris pentru a discuta despre un ajutor urgent.
  • Zelenski face apel la G7 pentru tancuri moderne și arme cu rază lungă de acțiune.

Rusia și Ucraina și-au bombardat reciproc forțele în lupte grele în regiunea estică Donețk, marți, în timp ce aliații de la Kiev s-au întâlnit la Paris pentru a oferi ajutor urgent pentru a-i ajuta pe ucraineni să supraviețuiască temperaturilor scăzute ale iernii.

Moscova se luptă pentru a prelua controlul deplin asupra regiunilor Donețk și Lugansk, două dintre cele patru teritorii pe care Kremlinul susține că le-a anexat în urma unor voturi respinse de majoritatea țărilor ca fiind ilegale.

De asemenea, Moscova atacă infrastructura energetică a Ucrainei cu valuri de rachete și atacuri cu drone, uneori tăind curentul electric pentru milioane de civili care îndură cel mai mortal conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Puțin mai mult de 50% din teritoriul Republicii Populare Donețk a fost eliberat”, a declarat Denis Pușilin, administratorul instalat de ruși în porțiunea controlată de Moscova, pentru agenția de presă de stat rusă RIA.

Luptele aprige din regiune din ultimele săptămâni au lăsat neclar care părți din Donețk se află sub control rusesc și ucrainean. Trei civili au fost uciși în regiunea Donețk în ultimele 24 de ore, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko pe canalul său Telegram, în timp ce în regiunea Herson, guvernatorul regional Iaroslav Yanushevych a raportat că trei persoane au fost ucise și 15 rănite în urma unor atacuri de artilerie rusești în ultima zi.

Trupele rusești au bombardat de 57 de ori partea din regiunea Herson aflată sub control ucrainean, a precizat el. Bombardamentele susținute ale Rusiei pe linia frontului din Donețk au distrus complet orașul Bakhmut și au avariat puternic orașul Avdiivka, situat în centrul regiunii, a declarat vineri președintele ucrainean Volodimir Zelenski.