• Ucraina se pregătește să se lupte cu încă un „milion” de soldați ruși, în timp ce Vladimir Putin plănuiește o nouă invazie totală asupra Kievului.
  • Un comandant superior a declarat că este posibil ca Kremlinul să facă o a doua încercare de a invada dinspre nord.
  • Generalul Kovalchuk nu este primul care sugerează că un astfel de atac ar putea avea loc în 2023.

Ucraina se pregătește să se lupte cu încă un „milion” de soldați ruși, în timp ce Vladimir Putin plănuiește o nouă invazie totală asupra Kievului. Un comandant superior a avertizat că capitala ucraineană se află din nou în vizorul Rusiei și a declarat că este posibil ca Kremlinul să facă o a doua încercare de a invada dinspre nord.

Generalul-maior Andrii Kovalchuk i-a îndemnat pe aliații din NATO să își consolideze sprijinul pentru Ucraina, în timp ce se pregătesc pentru bătălia care ar putea fi condusă de o armată rusă de un „milion” de soldați. În vârstă de 48 de ani, acesta a avertizat chiar că Putin ar putea lansa atacul la aniversarea primei încercări, eșuate, de a cuceri Kievul, în luna februarie a acestui an.

Veteranul de război a promis că trupele ucrainene sunt pregătite și că „trăiesc cu gândul că vor ataca din nou”, a spus el. Vorbind pentru Sky News, el a spus că bănuiește că Rusia va încerca din nou să se apropie prin Belarus pentru a se îndrepta spre capitală. El a spus: Prevedem astfel de opțiuni, astfel de scenarii. Ne pregătim pentru asta. Trăim cu gândul că vor ataca din nou. Aceasta este sarcina noastră. Luăm în considerare o posibilă ofensivă din Belarus la sfârșitul lunii februarie, poate mai târziu. Ne pregătim pentru aceasta. Facem investigații. Ne uităm unde acumulează forță și mijloace. Ne pregătim”.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Rusia a ratat prima încercare de a cuceri Kievul, după ce rapoartele au sugerat că șefii de stat major ai țării au crezut că trupele lor vor fi bine primite în capitala ucraineană. În schimb, acestea au întâmpinat o rezistență acerbă care le-a făcut să abandoneze în cele din urmă eforturile de a cuceri Kievul.

Dar acum, se teme că Putin și-ar fi putut mări trupele de pe linia frontului, pregătindu-se pentru atac. Unul dintre cei mai importanți șefi ai Rusiei, locotenent-colonelul Mihail Fotin, comisar militar superior, a anunțat într-un interviu televizat că perioada de recrutare a Rusiei va fi extinsă la doi ani.

Ulterior, acesta avea să nege că a spus acest lucru, dar acest lucru ar putea crește potențial forțele Rusiei înaintea celui de-al doilea atac. Conscripția nu a fost încă anunțată oficial, dar au existat rapoarte potrivit cărora Putin așteaptă până anul viitor pentru a o dezvălui.

Generalul Kovalchuk a declarat: „Cred că Putin se gândește la asta. Și nu putem exclude o astfel de opțiune. Trebuie să fim pregătiți pentru ea. Nu va mai fi cazul ca ei (rușii) să intre pur și simplu, așa cum a fost cazul pe 24 februarie (2022). Ne pregătim pentru asta. Investigăm. Ne uităm unde acumulează forță și mijloace. Cred că poziția noastră și a partenerilor noștri de astăzi ar trebui să fie clară. Dacă Putin realizează o mobilizare completă, partenerii noștri sunt gata să ne ofere toată forța și mijloacele pentru a opri nu o armată de 300.000, ci o armată de un milion”.

De asemenea, el a făcut apel la Occident să continue și să își sporească sprijinul pentru Ucraina. El a spus: Există o contrareacție corespunzătoare la acțiunile inamicului. Suntem siguri că partenerii noștri ne vor ajuta în această chestiune – cei care doresc ca noi să învingem. Pentru că nu doar Ucraina câștigă astăzi, ci întreaga lume civilizată. Și trebuie să învingem”. El a promis că armata ucraineană va recâștiga fiecare centimetru pătrat de teritoriu”.

Generalul Kovalchuk nu este primul care sugerează că un astfel de atac ar putea avea loc în 2023. Comandantul militar al Ucrainei, generalul Valerii Zaluzhnyi, a avertizat că aproximativ 200.000 de soldați ar putea fi în așteptare pentru a lua cu asalt Kievul prin Belarus, potrivit BBC.