• Principalul consilier prezidențial ucrainean Mihail Podoliak a criticat sâmbătă indecizia globală” în ceea ce privește livrarea de arme pentru a înfrânge invazia rusă.
  • El crede că comunitatea internațională va livra în cele din urmă armele necesare Ucrainei”.
  • Va trebui să luptăm în continuare pentru aprovizionarea cu tancuri moderne”, a declarat Zelenski.

Principalul consilier prezidențial ucrainean Mihail Podoliak a criticat sâmbătă indecizia globală” în ceea ce privește livrarea de arme pentru a înfrânge invazia rusă, referindu-se, de exemplu, la ezitarea exprimată de țări precum Germania de a livra tancuri Leopard armatei ucrainene.

Indecizia de astăzi ucide tot mai mulți dintre oamenii noștri. Fiecare zi de întârziere înseamnă moartea unor ucraineni. Gândiți mai repede”, a cerut Podoliak pe contul său de Twitter.

Într-un mesaj pe care l-a calificat drept un epilog al indeciziei globale”, consilierul prezidențial crede că comunitatea internațională va livra în cele din urmă armele necesare Ucrainei” și va realiza că nu există altă opțiune pentru a pune capăt războiului decât înfrângerea Rusiei”. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că nu există nici o alternativă” la furnizarea de tancuri Leopard de producție germană pentru forțele armate ucrainene în războiul împotriva Rusiei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În obișnuitul său discurs de seară, Zelenski a reacționat la refuzul Grupului de contact pentru Ucraina, reunit la baza militară germană de la Ramstein, de a aproba livrarea de tancuri Leopard către Kiev.

Va trebui să luptăm în continuare pentru aprovizionarea cu tancuri moderne, dar pe zi ce trece devine tot mai clar că nu există altă alternativă decât să luăm decizia privind tancurile”, a declarat Zelenski, potrivit președinției ucrainene.

În pofida acestui regres pentru interesele Ucrainei, aliații s-au angajat să consolideze aprovizionarea cu arme și muniții a forțelor armate ucrainene, un aspect pe care președintele însuși l-a apreciat.

Partenerii sunt fermi în atitudinea lor. Ei vor sprijini Ucraina atât cât va fi necesar pentru victoria noastră”, a declarat Zelenski, mulțumind liderilor internaționali, în special președintelui american Joe Biden, pentru sprijinul lor continuu.