• Preşedinţii Grupurilor Politice din Parlamentul European au adoptat joi o declaraţie comună în care cer acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova şi Ucrainei la Consiliul European, care va avea loc în 23 – 24 iunie, anunţă eurodeputatul Siegfried Mureşan.
  • Parlamentul European este susţinător al parcursului european al Ucrainei Republicii Moldova.
  • „Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de curaj, precizează europarlamentarul PNL.

Grupurile Politice din Parlamentul European au adoptat astăzi o declaraţie comună în care cer acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova şi Ucrainei la Consiliul European care va avea loc în 23 – 24 iunie, transmite Siegfried Mureşan.

„UE trebuie să dea dovadă de curaj, hotărâre şi viziune în contextul actual al unui război brutal de agresiune împotriva vecinului nostru european”, se arată în declaraţie, precizează europarlamentarul PNL.

El apreciază că Parlamentul European este principalul susţinător al parcursului european al Ucrainei şi Republicii Moldova.

Recomandări

A MURIT ROBERTO CAVALLI
CE ÎȚI DĂ DE GOL INFIDELITATEA?
GUVERNUL ADOPTĂ STRATEGIA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
10 IDEI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT
RUSIA SE INFLITREAZĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
A ÎNCEPUT ANCHETA LA PANTELIMON

„Noi, Parlamentul European, am adoptat la 1 martie o rezoluţie în care îi oferim Ucrainei o perspectivă europeană. Tot noi am adoptat la data de 5 mai, cu largă majoritate, o rezoluţie, negociată de mine, prin care cerem acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova.

Este timpul ca şi celelalte instituţii europene să-şi arate mai clar susţinerea pentru parcursul european al Ucrainei şi Republicii Moldova prin acordarea statutului de stat candidat pentru cele două ţări. Parlamentul European a înţeles că Republica Moldova este la fel de importantă pentru UE ca Ucraina”, conchide Mureşan.