• Serviciul Național de Securitate ucrainean a declarat că investigațiile sunt în curs de desfășurare.
  • Forțele rusești au fost deja acuzate de comiterea a zeci de mii de crime de război în timpul invaziei lor în Ucraina.
  • Aceasta nu este prima dată când forțele rusești sunt acuzate de comiterea de crime de război în timpul războiului din Ucraina, zeci de mii de presupuse incidente fiind în prezent investigate de poliție.

O presupusă cameră de tortură rusească a fost descoperită într-un oraș recent eliberat, susțin oficialii ucraineni. Camera a fost găsită în interiorul unui oraș degajat în apropiere de Izium, un oraș din estul regiunii Harkov din Ucraina.

După ce a fost ocupat de forțele rusești din aprilie, Pisky-Radkivski a fost eliberat de trupele ucrainene săptămâna trecută. în timp ce se deplasau prin regiune, oficialii locali și poliția națională au declarat că au făcut descoperirea sinistră în districtul Borova, alături de alte câteva obiecte oribile.

A fost găsită o mască de gaz de care era atașată o cârpă murdară, a declarat anchetatorul-șef al poliției din Harkov, iar Ministerul ucrainean al Apărării a afirmat că aceasta a fost pusă cu forța pe capul unei victime, care a fost acoperită cu o cârpă afumată și îngropată de vie”. O cutie de coroane dentare din aur care a fost găsită a determinat ministerul să facă o paralelă între forțele rusești și cele naziste, descriind camera ca fiind un mini Auschwitz”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cu toate acestea, deși este posibil ca aceste coroane să fi fost folosite la torturarea prizonierilor, se pare că nu au fost, de fapt, scoase din morți de către soldații ruși. Un dentist local a declarat pentru ziarul german Bild că acestea provin de fapt din colecția sa care a fost jefuită de invadatori.

El a spus că se gândește că rușii probabil le-au furat crezând că sunt din aur când, de fapt, erau din oțel inoxidabil.

Dentistul, pe nume Sergey, a declarat pentru ziar: Sunt singurul dentist de aici. Așa că, dacă au fost găsite aici, trebuie să fie ale mele”. Cu toate acestea, Sergey a dezvăluit că localnicii i-au spus că este posibil ca coroanele să fi jucat un rol în tortură, rușii folosindu-le pentru a speria oamenii”.

Fotografiile publicate de șeful departamentului de investigații al Serviciului Național de Securitate din Harkov, Serhii Bolvinov, au arătat, de asemenea, un telefon spart, bucăți din ceea ce părea a fi sârmă ghimpată și o jucărie sexuală.

Vecinii auzeau în mod constant țipete de acolo. Anchetatorii au găsit o cameră de tortură teribilă în sat”, a declarat el. El a confirmat că poliția cunoaște numele victimelor” și că o anchetă este acum în curs de desfășurare.