• Soledar, minele de sare au valoare simbolică, militară și comercială.
  • Ucraina afirmă că trupele continuă să se mențină pe poziții.
  • Minele de sare sunt situate în suburbiile orașului.

Bătălia pentru Soledar s-a desfășurat miercuri la temperaturi negative, iar mercenarii ruși din Grupul Wagner au afirmat că au preluat controlul asupra orașului minier de sare din estul Ucrainei, în timp ce luptătorii săi au deschis focul asupra unui buzunar de rezistență din centru.

Kievul a declarat anterior că forțele sale rezistă. Rezumatul de dimineață al armatei ucrainene a făcut o singură mențiune despre Soledar, enumerând orașul ca fiind unul dintre cele câteva care sunt bombardate în regiunea Donețk. Comandanții ruși au făcut din cucerirea orașului Soledar un obiectiv-cheie în cadrul unei campanii de cucerire a orașului strategic Bakhmut, aflat în apropiere, și a regiunii Donbas din estul Ucrainei, care este mai mare.

Unitățile Wagner au preluat controlul asupra întregului teritoriu din Soledar. În centrul orașului s-a format un cazan în care se desfășoară lupte urbane”, a declarat marți seara târziu șeful Wagner, Evgheni Prigojin, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, potrivit agențiilor de presă rusești.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Numărul prizonierilor va fi anunțat mâine”, a adăugat el, fără a da alte detalii. Capturarea de către Rusia a orașului Soledar și a uriașelor sale mine de sare ar avea o valoare simbolică, militară și comercială pentru Rusia. Situația din Soledar și din jurul acestuia pare fluidă.

Ministerul britanic al Apărării a declarat anterior că trupele rusești și luptătorii Wagner au preluat probabil controlul asupra celei mai mari părți din Soledar după patru zile de progrese.

Comentariul lui Prigozhin că luptele au continuat în centrul orașului Soledar a sugerat faptul că controlul rusesc era incomplet, în ciuda declarației sale potrivit căreia tot orașul era în mâinile lui Wagner.

Agenția de știri de stat rusă RIA a emis ulterior un raport în care se spunea că Grupul Wagner a preluat minele de sare din Soledar în urma unor lupte crâncene”. Minele de sare sunt situate în suburbiile orașului. Washingtonul a declarat că Prigozhin ar putea dori controlul personal al minelor din zonă.