• Membri ai forţelor speciale ucrainene au organizat duminică un antrenament militar pentru locuitorii din Mariupol.
  • Aceștia i-au învăţat tehnici de autoapărare în cazul unui atac din partea Rusiei.
  • Valentyna, în vârstă de 79 de ani, spune că nu vrea să-și piardă ţara, oraşul său.

Ucrainenii sunt instruiţi de trupele speciale. Batalionul, parte a Gărzii Naţionale ucrainene, i-a instruit pe rezidenţi să asambleze şi să dezasambleze o armă, să încarce muniţia şi să tragă la ţinte. O femeie în vârstă de 79 de ani, Valentyna Konstantynovska, spune că vrea să fie pregătită să îşi apere familia în cazul unei invazii ruseşti. „Nu vreau să-mi pierd ţara, oraşul meu„, a adăugat ea.

Rusia neagă că intenţionează să invadeze, dar poziţionat mai mult de 100.000 de soldaţi în apropierea graniţei ucrainene şi a trimis trupe în Belarus, încercuind Ucraina pe trei părţi. Oficialii americani spun că acumularea a ajuns la un punct în care Rusia ar putea invada pe în orice moment.

Ca un semn că oficialii americani se pregătesc pentru cel mai rău scenariu, Statele Unite ale Americii au anunţat că intenţionează să evacueze cea mai mare parte a personalului de la ambasada din capitala ucraineană. Marea Britanie s-a alăturat altor naţiuni europene, îndemnându-şi cetăţenii să părăsească Ucraina. De aceea, ucrainenii încep să se pregătească.

Recomandări

COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
ZELENSKI PRIMEȘTE AJUTOR DIN GERMANIA
DISPUTA PATRIOT SE MUTĂ LA CSAT
HAMAS RĂSPUNDE CERERII DE PACE
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
FRANCOISE HARDY A MURIT

Unul dintre membrii unităţii, Kyrylo Berkal, a declarat că evacuarea diplomaţilor a fost o decizie corectă, deoarece situaţia va fi „periculoasă pentru ei”. Cu toate acestea, el a adăugat că oamenii nu ar trebui să intre în panică deoarece aliaţii vor continua să ajute ţara. Totodată, ucrainenii se antrenează zilnic, astfel că apărarea lor se întărește.

„Mesajul meu este că trebuie să facem mai multe acţiuni pentru a opri împreună invazia rusă„, a spus Berkal. Ucrainenii au ieșit în stradă, în capitala Ucrainei, în cadrul unei manifestații masive anti-război, pe fondul temerilor crescute că Ucraina va fi invadată de Rusia.