• Ucrainenilor li s-au administrat pastile de iodură de potasiu în vederea pregătirii pentru un potențial atac nuclear asupra unor părți ale țării.
  • Centrele de evacuare din capitala ucraineană Kiev au primit pastile de iodură de potasiu pentru a se pregăti pentru un posibil atac nuclear rusesc.
  • Compusul chimic este utilizat pentru a trata radiațiile și poate ajuta la prevenirea absorbției de către organism a radiațiilor respective dacă este administrat înainte sau imediat după expunerea la o explozie nucleară.

Ucrainenilor li s-au administrat pastile de iodură de potasiu în vederea pregătirii pentru un potențial atac nuclear asupra unor părți ale țării. Centrele de evacuare din capitala ucraineană Kiev au primit pastile de iodură de potasiu pentru a se pregăti pentru un posibil atac nuclear rusesc.

Compusul chimic este utilizat pentru a trata radiațiile și poate ajuta la prevenirea absorbției de către organism a radiațiilor respective dacă este administrat înainte sau imediat după expunerea la o explozie nucleară.

Într-o declarație emisă de primărie se arată că astfel de tablete vor fi distribuite rezidenților în cazul în care va fi nevoie să părăsească zona, după ce Vladimir Putin a avertizat că va folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție” într-o amenințare înfricoșătoare la adresa Occidentului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

În ciuda amenințării din partea despotului rus, soldații lor suferă zilnic pierderi monumentale, iar trupele ucrainene hotărâte resping invadatorii în mai multe regiuni. Din această cauză, se presupune că Putin își va fi pierdut cumpătul și va da înapoi de la un atac nuclear, relatează The Mirror.

Distribuirea iodului de potasiu vine în contextul în care membrii NAO au fost avertizați că președintele rus va efectua teste nucleare la granița cu Ucraina. Purtătorul de cuvânt a adăugat: Presa occidentală, politicienii și șefii de stat occidentali se angajează în multe exerciții de retorică nucleară în acest moment. Noi nu vrem să vorbim despre acest lucru”.