• Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoanea identificat 180 de victime ale traficului de persoane.
  • 87% din victimele traficului de persoane sunt femei.
  • 47% din victimele traficului de persoane sunt minori.

Femeie cu puțină educație, tânără, dintr-o familie dezorganizată sau din centru de plasament. Este portretul robot al victimei de trafic de persoane din România.

Sunt extrase din raportul Agenției Naționale contra Traficului de persoane, care a analizat cele 180 de victime identificate în primele șase luni ale anului. 180 de victime traficate intern sau internațional.

În țară, sunt 5 județe în care, potrivit cifrelor, nu a existat nicio victimă: Vaslui, Harghita, Vâlcea, Caraș-Severin și Arad. Iar cele mai multe victime au fost în București și Ilfov, Galați, Bacău, Sibiu și Dolj.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

În proporție covârșitoare, 83%, victimele traficului sunt exploate sexual și două din trei provin din mediul rural.

Este ziua Europeană de luptă contra traficului de persoane. Iar poliția Română a lansat o campanie de conștientizare împreună cu poliția din Spania, pentru a descuraja cererea care favorizează traficul.

Aproape jumătate din victimele traficului din primele șase luni ale anului sunt minore.

Un proiect de lege care prevedea interzicerea participării la alegeri a tuturor celor condamnați pentru infracțiuni contra minorilor a fost extins.

Nu mai pot candida toți cei condamnați definitiv pentru infracţiuni contra vieţii, contra libertăţii persoanei, privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, contra libertăţii, integrităţii sexuale şi de rele tratamente aplicate minorului.