• Uniunea Europeană vrea să interzică plasticul de unică folosință pentru ambalajele verzi.
  • Ambalajele din plastic pentru fructe, legume și alte articole vor fi interzise în curând în UE.
  • Alex Găvan: „Chiar era un pas necesar, prin care UE să seteze trendul la nivel global.” 
  • Obiectivul UE e combaterea creșterii deșeurilor, care au ajuns la aproape 200 kg per locuitor.

Uniunea Europeană vrea să interzică plasticul de unică folosință pentru ambalaje, inclusiv pentru fructe, legume și produse cosmetice. Obiectivul noilor norme este combaterea creșterii semnificative a deșeurilor
de ambalaje, care au ajuns la aproape 200 de kg per locuitor. Alex Găvan este activist de mediu și spune că acest tip de consumerism este o ofensă adusă planetei.

Alex Găvan: „Cred că este un pas necesar. Lucrul acesta încă nu s-a întâmplat, dar cu siguranță Europa începe încet, încet să seteze trendul. Trebuie să înțelegem foarte clar că în momentul de față, noi, pe planetă, din păcate, acționăm mai degrabă ca un fel de specie parazită. Suntem singura specie care de fapt își distruge habitatul, își distruge teritoriul. ” 

Alex Găvan spune că acest tip de inițiative politice trebuie să fie dublate de responsabilitatea individuală.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

„Avem plastic din Groapa Marianelor la -11.000m, cel mai adânc loc de pe pământ, până pe vârful Everestului, cel mai înalt de pe planetă. E un pas necesar, dar, bineînțeles, nu este suficient, pentru că Europa, totuși, reprezintă o foarte mică fracțiune din populația lumii. Dar întotdeauna cred că cea mai importantă acțiune pe care poți să o iei este prin puterea exemplului”, a spus Alex Găvan, la Aleph News.

Citește și