• Uleiul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea în luna mai a fost sfinţit la Ierusalim.
  • Charles şi Camilla vor fi miruiţi cu acest ulei în timpul ceremoniei de încoronare desfăşurată la Abaţia Westminster din Londra, pe 6 mai.
  • Uleiul a fost produs din măsline recoltate din două plantaţii de măslini situate pe Muntele Măslinilor din Ierusalim, la Mănăstirea Înălţarea Domnului şi la Biserica Sfânta Maria Magdalena.

Uleiul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea în luna mai a fost sfinţit la Ierusalim, a anunţat Palatul Buckingham, relatează mass media străină.

Patriarhul grec ortodox Teofil al III-lea şi arhiepiscopul anglican de Ierusalim, Hosam Naoum, au binecuvântat Sfântul Mir vineri cu prilejul unei „ceremonii speciale” desfăşurate în Biserica Sfântului Mormânt, în cetatea veche a Ierusalimului, unde a fost răstignit, înmormântat şi apoi a înviat Isus, potrivi credinţei creştine, a precizat Palatul într-un comunicat.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Charles al III-lea şi soţia sa, regina consoartă Camilla, vor fi miruiţi cu acest ulei în timpul ceremoniei de încoronare desfăşurată la Abaţia Westminster din Londra, pe 6 mai.

Povestea uleiului

Uleiul a fost produs din măsline recoltate din două plantaţii de măslini situate pe Muntele Măslinilor din Ierusalim, la Mănăstirea Înălţarea Domnului şi la Biserica Sfânta Maria Magdalena, unde este înmormântată bunica lui Charles, prinţesa Alice a Greciei.

Măslinele au fost prelucrate în oraşul palestinian Betleem din Cisiordania, teritoriu ocupat de Israel din 1967.

„Aromat cu uleiuri esenţiale” , conţine esenţe de susan, trandafir, iasomie, scorţişoară şi flori de portocal. Compus din aceleaşi ingrediente ca uleiul utilizat la ceremonia de încoronarea a reginei Elisabeta a II-a în 1953, se bazează pe o formulă utilizată de sute de ani” , a precizat vineri Palatul.

Pentru Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury şi lider al Bisericii Anglicane, acest mir reflectă legătura familială personală pe care Charles al III-lea o are cu Pământul Sfânt” .

De la regii din Antichitate până în prezent, monarhii au fost binecuvântaţi cu ulei provenit din acest loc sacru” , a adăugat arhiepiscopul, însărcinat cu ceremonia încoronării.