• Un anchetator a afirmat că avionul Boeing 737-500 s-a destrămat în momentul în care a lovit apa mării.
  • Printre pasageri se aflau şi cinci membri ai aceleiaşi familii: cel mai tânăr avea şapte luni.
  • La bordul avionului se afla şi o femeie însărcinată, care era deja mama unui copil.
  • Localnicii de pe o insulă din apropiere au auzit două explozii înainte de a descoperi piese de metal.

Un anchetator al Comitetului Național pentru Siguranță în Transporturi din Indonezia (KNKT) a declarat că avionul Sriwijaya Air, care s-a prăbușit în Marea Java cu 62 de persoane la bord, în weekend, s-a destrămat în momentul impactului cu apa. Ipoteza este bazată pe resturile de fuselaj găsite până acum, potrivit Daily Mail.

„Nu știm sigur, dar dacă ne uităm la resturi, acestea sunt împrăștiate într-o zonă care nu este prea largă. Este posibil ca aeronava să se fi rupt când a lovit apele, deoarece dacă ar fi explodat în aer, resturile ar fi ajuns pe o suprafață mult mai mare”, a declarat Nurcahyo Utomo.

Au fost depistat cele două cutii negre ale avionului

Soerjanto Tjahjanto, șeful agenției de siguranță a transporturilor din Indonezia, a declarat că autoritățile au găsit cele două cutii negre în mare, iar scafandrii încearcă acum să le recupereze, împreună cu părți ale avionului și corpuri umane. Au fost date publicității și ultimele mesaje și fotografii postate de pasageri ai cursei, înainte de prăbușire.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ratih Windania a postat un selfie cu cei trei copii ai ei, râzând, în timp ce familia urca în avion. Ea a spus: „La revedere familie. Ne îndreptăm acasă pentru moment”. Femeia, însărcinată în patru luni, se afla şi ea în avion alături de fiul ei de 2ani, Yumna, şi nepotul Athar Rizki, în vârstă de 8 ani.

Irfansyah Riyanto, fratele unei femei care se afla la bordul aeronavei, a spus că rudele sale urmau inițial să ia un zbor mai devreme operat de unitatea Sri Srijaya NAM Air și că nu știe de ce a fost schimbat acest lucru. „Eu am fost cel care i-am condus la aeroport, am ajutat la check-in-uri și bagaje… Simt că încă nu-mi vine să cred acest lucru și s-a întâmplat prea repede”, a spus Irfansyah. „Rugați-vă pentru noi”, a postat fratele ei, Irfansyah Riyanto, pe Instagram.

„Îmi place foarte mult să zbor”

Mahamit, un alt pasager al cursei, scrisese pe LinkedIn mesajul: „Îmi place foarte mult să zbor”.

Panca Widiya Nursanti, o profesoară din Pontianak, se întorsese după o vacanță în orașul natal Tegal, în Java centrală. În Pontianak, soțul ei Rafiq Yusuf Al Idrus a povestit ultimul contact pe care l-a avut cu ea.

„Glumeam spunând că atunci când va ajunge la Pontianak vom mânca satay (n.r. – un fel de mâncare din sud-estul Asiei cu carne condimentată) împreună”, a spus el.

Yohanes Suherdi, în vârstă de 30 ani și tatăl unui copil de cinci ani, se afla şi el în avionul dispărut sâmbătă la nici cinci minute de la decolare. Bărbatul călătorea în interes de business şi a avut o rugăminte pentru soţia lui, în ceea ce s-a dovedit a fi ultima lor discuţie. „M-a rugat să nu uităm să ne ducem fiul la doctor, pentru că avea febră”, a spus femeia, potrivit CNN.

Poliția a transmis rudelor victimelor să ofere informații pentru a ajuta la identificarea oricărui corp recuperat din mare, cum ar fi radiografii dentare și probe ADN.

Un pescar a asistat la momentul prăbușirii avionului

„Facem toate eforturile pentru a găsi și a salva victimele și ne rugăm cu toții ca acestea să poată fi găsite”, a declarat președintele Joko Widodo.

Un pescar, pe nume Solihin, a declarat pentru BBC că fusese pe mare când a asistat la accidentul avionului în apa din apropierea navei sale.

„Avionul a căzut ca un fulger în mare și a explodat în apă. Era destul de aproape de noi, cioburile unui fel de placaj aproape mi-au lovit nava. Am crezut că este o bombă sau un tsunami, deoarece după aceea am văzut stropi mari din apă. Ploua intens și vremea a fost atât de rea… Am fost foarte șocați și am văzut direct resturile avionului și combustibilul din jurul bărcii noastre”, a spus pescarul.