• Președintele rus Vladimir Putin se confruntă în prezent cu dureri de spate”, potrivit unor noi informații care sugerează că sănătatea liderului este afectată de deciziile sale.
  • De luni de zile, circulă zvonuri potrivit cărora Putin suferă de o serie de boli, printre care cancer la stomac, boala Parkinson și o tulburare schizoafectivă.
  • Imaginile în care mâinile lui Putin tremurau, arătând umflat și părea să se poticnească nu au făcut nimic pentru a aplana speculațiile.

Președintele rus Vladimir Putin se confruntă în prezent cu „dureri de spate”, potrivit unor noi informații care sugerează că sănătatea liderului este afectată de deciziile sale. De luni de zile, circulă zvonuri potrivit cărora Putin suferă de o serie de boli, printre care cancer la stomac, boala Parkinson și o tulburare schizoafectivă.

Imaginile în care mâinile lui Putin tremurau, arătând umflat și părea să se poticnească nu au făcut nimic pentru a aplana speculațiile. Deși Putin a ținut un discurs lung săptămâna trecută, zvonurile privind starea sa de sănătate precară circulă în prezent pe aplicația de socializare Telegram.

Canalul „General SVR” susține că liderul rus, care va împlini 70 de ani astăzi (7 octombrie), acuza dureri de spate înainte de întâlnirile critice din sala de război.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Canalul a afirmat că Putin „s-a plâns de dureri în cavitatea abdominală, care nu au putut fi ameliorate rapid, iar el a ținut ședința aplecat în față, încercând să mențină o postură naturală”.

Aceste rapoarte nu au fost confirmate de Kremlin. La începutul acestei săptămâni, Putin a avut întâlniri cu liderul belarus Alexander Lukașenko și se pare că a acuzat dureri, imaginile arătându-l pe președintele rus aplecat în față și agitându-se cu mâinile, ceea ce ar putea fi un mecanism de adaptare.

Canalul a continuat să explice că deciziile cheie privind conflictul în curs de desfășurare din Ucraina sunt adesea determinate de starea de sănătate a lui Putin. Site-ul a spus: Oncologia lui Putin progresează și, în ciuda tratamentului adecvat din ultima vreme, durerea nu este întotdeauna complet ameliorată. Trebuie să se înțeleagă că starea deplorabilă a sănătății fizice și mentale a președintelui afectează adoptarea unor decizii cheie. Putin nu vrea să schimbe istoria, ci să o încheie.”

Totuși, nu este prima dată când sănătatea lui Putin se confruntă cu speculații. La începutul acestui an, președintele rus a fost fotografiat tremurând la Parada de Ziua Victoriei din Rusia, în timp ce o pătură groasă îi era așezată pe picioare.

Înainte ca imaginile să fie realizate, liderul a părut că șchiopătează în timp ce mergea să depună o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut. Pe 18 februarie, Putin a fost văzut, de asemenea, într-o înregistrare video reapărută, tremurând necontrolat din mâini înainte de a-l întâmpina pe Lukașenko la Kremlin.

În timpul discursului său de aproape 40 de minute din 30 septembrie, Putin a acuzat „elitele occidentale” că au adoptat „satanismul pur și simplu” și le-a acuzat pentru exploziile gazoductului Nord Stream. El a declarat în timpul discursului de la Moscova: „Dictatura elitelor occidentale este îndreptată împotriva tuturor societăților, inclusiv împotriva popoarelor din țările occidentale însele. Aceasta este o negare completă a umanității, răsturnarea credinței și a valorilor tradiționale. Într-adevăr, suprimarea libertății însăși a luat trăsăturile unei religii: satanismul pur și simplu.”

Ulterior, el a urcat pe o scenă din Piața Roșie din Moscova, în timp ce transmitea un mesaj în capitala ucraineană Kiev. În mesaj, acesta a declarat: „Facem apel la regimul de la Kiev să înceteze imediat ostilitățile, să pună capăt războiului pe care l-au declanșat în 2014 și să se întoarcă la masa negocierilor. Suntem pregătiți pentru acest lucru… Dar nu vom discuta despre alegerea oamenilor din Donețk, Luhansk, Zaporojie și Kherson… Rusia nu îi va trăda”.

Cele două discursuri au fost rostite după ce Rusia a fost nevoită să își retragă soldații dintr-un oraș ucrainean, în urma avansărilor trupelor sfidătoare ale națiunii devastate de război.