• Bărbatul a rezistat tuturor încercărilor de a lua legătura cu el, punând capcane și trăgând cu săgeți în oricine se apropia prea mult.
  • Se crede că întregul trib, cu excepția bărbatului, au fost uciși în anii 1980 de fermieri.
  • Conform autorităților, bărbatul a murit din cauza naturale.

Un bărbat care a trăit în izolare completă în ultimii 26 de ani, în interiorul pădurii amazoniene, parte a unui trib care a refuzat constant contactul cu lumea civilizată, a murit recent, potrivit The Guardian și CNN.

Cunoscut drept „Omul Gropilor” pentru obiceiul său de a construi gropi adânci în pâmânt pentru vânătoare și pentru a se ascunde de oamenii care încercau să ia contact cu el, bărbatul a trăit vreme de 26 de ani în izolare completă, pe teritoriul indigen Tanaru.

În ciuda refuzului său de a fi contactat sau de a avea orice fel de legătură cu lumea exterioară, el a fost constant monitorizat de autoritățile braziliene, care îi mai lăsau, ocazional, provizii.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Conform The Guardian, cadourile erau mereu refuzate, iar oricine încerca să se apropie era atacat cu săgeți sau cu capcane.  „După ce a văzut masacre atroce și invazii ale locurilor sale, respingerea contactului cu lumea exterioară a rămas cea mai bună șansă de supraviețuire pentru el” , a spus Sara Shenker de la Survival International.

Nu avea încredere în nimeni din cauza experiențelor traumatizante cu oamenii non-indigeni” , a declarat Marcelo dos Santos, explorator pensionat care a monitorizat de-a lungul carierei sale starea bărbatului pentru Funai.

Se crede că întregul trib, cu excepția bărbatului, au fost uciși în anii 1980 de fermieri care i-au îmbiat cu cadouri de zahăr, pentru ca apoi să-i otrăvească cu otravă de șobolani, conform organizației Survival International.

Corpul bărbatului a fost găsit într-un hamac, în apropiere de o colibă, de către oficialii brazilieni. Nu au fost identificate semne de violență sau ale prezenței altcuiva în zonă. Conform autorităților, bărbatul a murit din cauza naturale.