Ultimul membru al unui trib indigen a murit în Brazilia, după zeci de ani de rezistență la contactul cu civilizația

FOTO - Hepta
  • Bărbatul a rezistat tuturor încercărilor de a lua legătura cu el, punând capcane și trăgând cu săgeți în oricine se apropia prea mult.
  • Se crede că întregul trib, cu excepția bărbatului, au fost uciși în anii 1980 de fermieri.
  • Conform autorităților, bărbatul a murit din cauza naturale.

Un bărbat care a trăit în izolare completă în ultimii 26 de ani, în interiorul pădurii amazoniene, parte a unui trib care a refuzat constant contactul cu lumea civilizată, a murit recent, potrivit The Guardian și CNN.

Cunoscut drept „Omul Gropilor” pentru obiceiul său de a construi gropi adânci în pâmânt pentru vânătoare și pentru a se ascunde de oamenii care încercau să ia contact cu el, bărbatul a trăit vreme de 26 de ani în izolare completă, pe teritoriul indigen Tanaru.

În ciuda refuzului său de a fi contactat sau de a avea orice fel de legătură cu lumea exterioară, el a fost constant monitorizat de autoritățile braziliene, care îi mai lăsau, ocazional, provizii.

Conform The Guardian, cadourile erau mereu refuzate, iar oricine încerca să se apropie era atacat cu săgeți sau cu capcane.  „După ce a văzut masacre atroce și invazii ale locurilor sale, respingerea contactului cu lumea exterioară a rămas cea mai bună șansă de supraviețuire pentru el” , a spus Sara Shenker de la Survival International.

Nu avea încredere în nimeni din cauza experiențelor traumatizante cu oamenii non-indigeni” , a declarat Marcelo dos Santos, explorator pensionat care a monitorizat de-a lungul carierei sale starea bărbatului pentru Funai.

Se crede că întregul trib, cu excepția bărbatului, au fost uciși în anii 1980 de fermieri care i-au îmbiat cu cadouri de zahăr, pentru ca apoi să-i otrăvească cu otravă de șobolani, conform organizației Survival International.

Corpul bărbatului a fost găsit într-un hamac, în apropiere de o colibă, de către oficialii brazilieni. Nu au fost identificate semne de violență sau ale prezenței altcuiva în zonă. Conform autorităților, bărbatul a murit din cauza naturale.