• Un nou studiu sugerează că macacii cu coadă lungă din Indonezia se implică în masturbarea asistată de diferite obiecte.
  • Cercetătorii au observat maimuțele bătând și frecând pietre pe organele genitale.
  • Utilizarea uneltelor este bine documentată la animale, deși, de obicei, în scopuri de supraviețuire, cum ar fi mâncatul.

Utilizarea instrumentelor la animale este bine documentată, dar cercetătorii au descoperit recent în Indonezia niște maimuțe care păreau să folosească pietre într-un mod foarte specific: ca jucării sexuale.

În timp ce studiau o populație de 173 de macaci cu coadă lungă, cercetătorii au observat macacii bătând și frecând pietre pe organele genitale și pe zona inghinală, scrie The New York Times.

Comportamentul i-a condus pe cercetători la ipoteza ,,jucăriilor sexuale

Cercetătorii au evaluat teoria în mai multe moduri. Ei au observat că masculii tineri au fost mai predispuși decât masculii mai în vârstă să participe la acest comportament și că acesta a fost adesea urmat de răspunsuri fiziologice sexuale, cum ar fi o erecție.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

De asemenea, au constatat că acțiunile cu piatra au fost asociate cu alte comportamente sexuale, cum ar fi montarea.

Per total, cercetătorii au spus că datele au susținut parțial teoria conform căreia comportamentul a fost ,,motivat sexual”. În sensul că maimuțele păreau să efectueze ,,o formă de masturbare autodirijată, asistată de unelte„, a declarat pentru The New York Times Camilla Cenni, doctorandă la Universitatea Lethbridge din Canada și autoare a studiului.

Autorii au precizat că lucrarea sugerează că maimuțele pot continua, în timp, să folosească unelte pentru comportamente, precum masturbarea, care nu sunt direct legate de supraviețuire, dar care au aspecte ,,plăcute” sau ,,auto-recompensatoare„, cum ar fi ,,activități ludice și sexuale subiacente„.

Se știe că multe animale se folosesc de instrumente

Vidrele folosesc pietre pentru a sparge cochiliile pentru a obține hrană, cum ar fi scoicile și midiile. Delfinii folosesc bureți de mare pentru a ridica nisipul și a descoperi prada de pe fundul mării. Iar maimuțele au fost documentate video folosind pietre pentru a sparge nuci și crustacee.

Animalele au fost, de asemenea, documentate masturbându-se cu ajutorul obiectelor, deși acest lucru este mai puțin frecvent. Cele mai multe instrumente folosite au un scop clar de supraviețuire, cum ar fi mâncatul.

,,Se poate spune că nu este cu adevărat «util㻄, a declarat Cenni pentru The New York Times despre masturbarea asistată de obiecte.

Autorii au remarcat că macacii care au fost observați trăiau într-o zonă în care au acces în mod regulat la hrană umană, astfel încât este posibil ca aceștia să petreacă mai puțin timp căutând hrană decât alte populații.