Ultimul membru al unui trib indigen a murit în Brazilia, după zeci de ani de rezistență la contactul cu civilizația

RIO DE JANEIRO, BRAZIL, AUGUST 08: An indigenous man prepares himself as Indigenous people of various ethnicities meet on the occasion of the International Day of Indigenous Peoples, at Aldeia Maracana, north of the Rio de Janeiro, Brazil on August 08, 2022. Millions of native peoples who had their own culture, customs and beliefs, live in Brazil and it is estimated that the indigenous population in 1500 was approximately 3 million inhabitants, divided among a thousand different peoples but now there are around 850,000 indigenous people in Brazil, divided into more than 200 ethnic groups, who keep the culture and traditions of their ancestors alive. Fabio Teixeira / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Un bărbat care a trăit în izolare completă în ultimii 26 de ani, în interiorul pădurii amazoniene, parte a unui trib care a refuzat constant contactul cu lumea civilizată, a murit recent, potrivit The Guardian și CNN.

Cunoscut drept „Omul Gropilor” pentru obiceiul său de a construi gropi adânci în pâmânt pentru vânătoare și pentru a se ascunde de oamenii care încercau să ia contact cu el, bărbatul a trăit vreme de 26 de ani în izolare completă, pe teritoriul indigen Tanaru.

În ciuda refuzului său de a fi contactat sau de a avea orice fel de legătură cu lumea exterioară, el a fost constant monitorizat de autoritățile braziliene, care îi mai lăsau, ocazional, provizii.

Conform The Guardian, cadourile erau mereu refuzate, iar oricine încerca să se apropie era atacat cu săgeți sau cu capcane.  „După ce a văzut masacre atroce și invazii ale locurilor sale, respingerea contactului cu lumea exterioară a rămas cea mai bună șansă de supraviețuire pentru el” , a spus Sara Shenker de la Survival International.

Nu avea încredere în nimeni din cauza experiențelor traumatizante cu oamenii non-indigeni” , a declarat Marcelo dos Santos, explorator pensionat care a monitorizat de-a lungul carierei sale starea bărbatului pentru Funai.

Se crede că întregul trib, cu excepția bărbatului, au fost uciși în anii 1980 de fermieri care i-au îmbiat cu cadouri de zahăr, pentru ca apoi să-i otrăvească cu otravă de șobolani, conform organizației Survival International.

Corpul bărbatului a fost găsit într-un hamac, în apropiere de o colibă, de către oficialii brazilieni. Nu au fost identificate semne de violență sau ale prezenței altcuiva în zonă. Conform autorităților, bărbatul a murit din cauza naturale.

© 2024 Aleph News