• Ultimul val de COVID-19 din Grecia este cel mai contagios de până acum”, spune profesorul de pneumologie Nikos Tzanakis.
  • Numărul real de cazuri nu este de 15.000-20.000, ci între 30.000 și 50.000″, a declarat acesta.
  • Tzanakis a menționat că subvarianta BA.5 a variantei Omicron a COVID-19 se transmite într-un ritm extrem de rapid și are simptome grave.

Ultimul val de COVID-19 din Grecia este cel mai contagios de până acum”, spune profesorul de pneumologie Nikos Tzanakis, citat de ziarul Kathimerini”. Numărul real de cazuri nu este de 15.000-20.000, ci între 30.000 și 50.000″, a declarat el la Open TV.

Tzanakis a menționat că subvarianta BA.5 a variantei Omicron a COVID-19 se transmite într-un ritm extrem de rapid și are simptome grave, deși acest lucru nu este foarte îngrijorător.

Suntem îngrijorați de reinfecțiile care sunt observate la unii pacienți”, a spus el. Tzanakis a prezis că valul actual va atinge punctul culminant la sfârșitul lunii iulie, iar numărul de cazuri va scădea foarte încet.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cu toate acestea, ne temem de apariția unei noi variante. La sfârșitul lunii septembrie s-ar putea să avem o surpriză neplăcută”, a spus profesorul.

Nu ne aflăm la sfârșitul pandemiei. SARS-CoV-2 continuă să evolueze și, din păcate, este ceva ce nu putem prezice și controla”, este convins Dr. Yorgos Pappas. De asemenea, acesta a menționat că dozele de rapel ale vaccinului reduc probabilitatea de reinfectare și sporesc protecția imunitară împotriva riscului unei evoluții severe a COVID-19.