Ultimul val de COVID-19 din Grecia este cel mai contagios de până acum

Ultimul val de COVID-19 din Grecia este cel mai contagios de până acum”, spune profesorul de pneumologie Nikos Tzanakis, citat de ziarul Kathimerini”. Numărul real de cazuri nu este de 15.000-20.000, ci între 30.000 și 50.000″, a declarat el la Open TV.

Tzanakis a menționat că subvarianta BA.5 a variantei Omicron a COVID-19 se transmite într-un ritm extrem de rapid și are simptome grave, deși acest lucru nu este foarte îngrijorător.

Suntem îngrijorați de reinfecțiile care sunt observate la unii pacienți”, a spus el. Tzanakis a prezis că valul actual va atinge punctul culminant la sfârșitul lunii iulie, iar numărul de cazuri va scădea foarte încet.

Cu toate acestea, ne temem de apariția unei noi variante. La sfârșitul lunii septembrie s-ar putea să avem o surpriză neplăcută”, a spus profesorul.

Nu ne aflăm la sfârșitul pandemiei. SARS-CoV-2 continuă să evolueze și, din păcate, este ceva ce nu putem prezice și controla”, este convins Dr. Yorgos Pappas. De asemenea, acesta a menționat că dozele de rapel ale vaccinului reduc probabilitatea de reinfectare și sporesc protecția imunitară împotriva riscului unei evoluții severe a COVID-19.

Exit mobile version