• 31 de palestinieni, dintre care cel puțin o treime civili și doi comandanți de rang înalt ai Jihadului Islamic, au fost uciși în timpul luptelor care au avut loc în Gaza.
  • Atacul a avut loc după ce Israelul l-a ucis pe comandantul grupării susținute de Iran în nordul Fâșiei Gaza.
  • Militanții din Jihadul Islamic au continuat să lanseze rachete spre Israel.

Un al doilea comandant de rang înalt al Jihadului Islamic a fost ucis într-un atac aerian israelian, în timp ce în Gaza continuă valul de lupte.

Gruparea militantă palestiniană Jihadul Islamic a declarat că bărbatul era Khaled Mansour – oficialul lor de top pentru sudul Fâșiei Gaza. Lovitura din orașul Rafah din sudul țării a ucis, de asemenea, doi militanți și alți cinci civili, inclusiv un copil și trei femei, a declarat grupul.

Premierul interimar al Israelului, Yair Lapid, a confirmat că Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) și Agenția de Securitate a Israelului, mai bine cunoscută sub numele de Shin Bet, l-au ucis pe lider.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Acesta este un efort operațional și conștient și o realizare extraordinară, a declarat el.

Acționăm într-o manieră concentrată și responsabilă pentru a minimiza răul pentru cei care nu sunt implicați. Operațiunea va continua atâta timp cât va fi necesar.

Atacul a avut loc după ce Israelul l-a ucis pe comandantul grupării susținute de Iran în nordul Fâșiei Gaza într-un raid aerian care a declanșat cel mai grav conflict transfrontalier dintre Israel și militanții palestinieni de anul trecut.

Jihadul Islamic a declarat că nu va lăsa să se usuce sângele înainte de a bombarda așezările inamicului.
În total, 31 de palestinieni, inclusiv șase copii și patru femei, au fost uciși până acum în lupte, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății, în timp ce zeci de mii de israelieni au fugit în adăposturi.

Militanții din Jihadul Islamic au continuat să lanseze rachete spre Israel, iar armata israeliană a continuat atacurile aeriene asupra Gaza, deși intensitatea schimburilor a scăzut la primele ore ale zilei de duminică.