• Vladimir Putin a lansat o amenințare alarmantă la adresa Occidentului și a declarat că „nu este o cacealma” că ar putea folosi arme nucleare.
  • Fostul său consilier, Serghei Markov, a declarat pentru BBC că Londra este o țintă potențială.
  • În Rusia, cei care protestează împotriva războiului pot fi pedepsiți cu până la 15 ani de închisoare dacă se pronunță împotriva lui Putin.

Unul dintre aliații lui Vladimir Putin a afirmat că rachetele ar putea fi îndreptate spre Londra dacă Marea Britanie continuă să fie un „agresor” împotriva Rusiei. În cadrul emisiunii Today Programme de la Radio 4 de la BBC, Serghei Markov a afirmat că „orașele voastre vor fi vizate”.

Profesorul de relații internaționale de la Universitatea din Moscova, fost om al Kremlinului și fost consilier al lui Putin însuși, a declarat: „Nu este o dimineață bună pentru toată lumea. În Rusia există o mobilizare parțială, iar pentru ascultătorii dumneavoastră britanici, Vladimir Putin v-a spus că ar fi gata să folosească arme nucleare împotriva țărilor occidentale… inclusiv împotriva Marii Britanii”.

Marea Britanie, împreună cu aliații săi din NATO, a furnizat Ucrainei sisteme de armament pentru a se apăra împotriva invaziei barbare rusești la scară largă din februarie.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Dacă Marea Britanie va continua să fie agresor împotriva Rusiei… dacă premierul Marii Britanii, Liz Truss, are în continuare un plan de distrugere a Rusiei, oamenii de la Londra ar trebui să înțeleagă amenințarea (armelor nucleare)”, a adăugat Markov, acuzând Occidentul că îi folosește pe soldații ucraineni pe post de „sclavi” pentru a slăbi armata rusă.

„A fost absolut clar că Rusia nu are nici un război împotriva Ucrainei… nu există nici un motiv pentru a folosi arme nucleare tactice împotriva ucrainenilor. Dar Ucraina este ocupată de țările occidentale… sunt țări occidentale care luptă împotriva armatei ruse, folosind soldații ucraineni ca sclavi. Aceasta a fost ideea principală a lui Vladimir Putin”.

Sancțiunile economice împotriva întreprinderilor și oligarhilor ruși „slăbesc profund economia Rusiei”, potrivit ambasadei SUA în Georgia, care a fost, de asemenea, afectată de agresiunea rusă din ultimii ani. Acum, trupele rusești sunt pe picior de plecare și nu au reușit să îndeplinească majoritatea, dacă nu toate obiectivele cheie ale lui Putin în războiul din Ucraina.

Acest lucru a generat îngrijorări cu privire la posibilitatea unei noi escaladări a războiului. Astăzi, Putin a anunțat mobilizarea a 300.000 de rezerviști care vor fi chemați la luptă și a afirmat că „nu blufează” cu privire la posibilitatea de a folosi arme nucleare.

Rusia intenționează, de asemenea, să organizeze referendumuri, care vor fi puțin mai mult decât un fals nedemocratic, în regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojie și Kherson. Dacă acestea vor fi anexate, orice alte atacuri ulterioare asupra teritoriului ar putea fi considerate drept o agresiune împotriva patriei ruse.

El a declarat: „Nu este vorba de o chestiune de securitate: „Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, pentru a apăra Rusia și poporul nostru, vom folosi toate mijloacele pe care le avem. Aceasta nu este o cacealma. Integritatea teritorială a patriei noastre, independența și libertatea noastră vor fi asigurate, repet, cu toate mijloacele pe care le avem. Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că vânturile predominante se pot întoarce în direcția lor.”

În ciuda faptului că Putin este cel care vorbește despre utilizarea efectivă a armelor nucleare, Markov a declarat că orice război nuclear ar fi „rezultatul comportamentului nebunesc al președintelui american Joe Biden și al premierilor Marii Britanii Boris Johnson și Liz Truss”. În Rusia, cei care protestează împotriva războiului pot fi pedepsiți cu până la 15 ani de închisoare dacă se pronunță împotriva lui Putin.