• Unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin a avertizat că nu mai există cale de întoarcere” și că Rusia este pregătită să își folosească cele mai puternice arme nucleare pentru a apăra ceea ce numește „noi teritorii” în Ucraina.
  • Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a transmis un mesaj înfiorător pe Telegram.
  • Izbucnirea sa a avut loc în contextul în care Rusia a lansat astăzi o serie de referendumuri în patru zone ocupate din Ucraina, pe care se așteaptă ca Moscova să le folosească drept motiv pentru a justifica anexarea.

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin a avertizat că nu mai există cale de întoarcere” și că Rusia este pregătită să își folosească cele mai puternice arme nucleare pentru a apăra ceea ce numește „noi teritorii” în Ucraina.

Dmitri Medvedev, fost președinte și prim-ministru rus, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a transmis un mesaj înfiorător pe Telegram.

Izbucnirea sa a avut loc în contextul în care Rusia a lansat astăzi o serie de referendumuri în patru zone ocupate din Ucraina, pe care se așteaptă ca Moscova să le folosească drept motiv pentru a justifica anexarea. Oficialii ucraineni au avertizat că ucrainenilor li s-a spus că votul este obligatoriu, locuitorii fiind amenințați cu pedeapsa dacă nu participă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Mesajul lui Medvedev suna astfel: Vor fi organizate referendumuri, iar republicile Donbas și alte teritorii vor fi admise în Rusia. Protecția tuturor teritoriilor care au aderat va fi consolidată în mod semnificativ de către forțele armate ruse. Rusia a anunțat că nu doar capacitățile de mobilizare, ci și orice armament rusesc, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe principii noi, ar putea fi folosite pentru această protecție”.

Prin urmare, diverși idioți pensionari cu grade de generali nu trebuie să ne sperie cu discuții despre un atac al NATO asupra Crimeei. Hypersonic este garantat că va putea atinge mult mai repede țintele din Europa și Statele Unite. Dar reprezentanții occidentali în general, toți cetățenii țărilor NATO, trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propria cale. Nu există cale de întoarcere”.

Războiul de șapte luni al Rusiei a ucis zeci de mii de oameni, a dezrădăcinat milioane de oameni și a lovit economia globală. La începutul acestei săptămâni, Putin a anunțat un proiect militar de înrolare a 300.000 de soldați pentru a lupta în Ucraina, în timp ce Kremlinul încearcă să recâștige controlul în conflictul mocnit.

Referendumurile au fost discutate de luni de zile de către autoritățile instalate de Moscova în cele patru regiuni, dar recentele victorii ale Ucrainei au determinat o grabă pentru a le programa.

Votul în provinciile Luhansk, Donețk, Kherson și Zaporojie, care reprezintă aproximativ 15% din teritoriul ucrainean, ar trebui să se desfășoare de vineri până marți.

A început votarea la referendumul pentru ca regiunea Zaporojie să devină o parte a Rusiei ca entitate constitutivă a Federației Ruse! Ne întoarcem acasă! Dumnezeu să vă ajute, prieteni!”, a declarat Vladimir Rogov, un oficial din cadrul administrației susținute de Rusia a acestei regiuni din sudul Ucrainei.

Referendumurile au fost condamnate pe scară largă de către Occident ca fiind ilegitime și un precursor al anexării ilegale. Nu vor exista observatori independenți, iar o mare parte din populația dinainte de război a fugit.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează alegerile, a declarat că rezultatele nu vor avea nici o relevanță juridică, deoarece nu sunt conforme cu legislația ucraineană sau cu standardele internaționale, iar zonele nu sunt sigure.