• Aproximativ 30 de copii se aflau la centru când bărbatul înarmat a intrat în jurul prânzului.
  • Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arătau cearceafuri care acopereau ceea ce păreau a fi corpurile copiilor.
  • Împușcăturile în masă sunt rare în Thailanda, chiar dacă rata de posesie a armelor de foc este ridicată în comparație cu alte țări din regiune.

Treizeci și patru de persoane au fost ucise joi în Thailanda într-un schimb de focuri de armă în masă la o grădiniță de către un fost polițist care și-a ucis soția și copilul înainte de a se împușca mortal, a anunțat poliția.

Printre victimele presupusului pistolar, despre care poliția a spus că a fost eliberat din serviciu din motive legate de droguri, se numără 22 de copii. Aproximativ 30 de copii se aflau la centru când bărbatul înarmat a intrat în jurul prânzului, a declarat pentru Reuters oficialul districtual Jidapa Boonsom. bărbatul a împușcat mai întâi patru sau cinci membri ai personalului, inclusiv o profesoară însărcinată în opt luni, a spus Jidapa.

La început, oamenii au crezut că au fost focuri de artificii, a adăugat ea. Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arătau cearceafuri care acopereau ceea ce păreau a fi corpurile copiilor care zăceau în bălți de sânge la centrul din orașul Uthai Sawan, în provincia nord-estică Nong Bua Lamphu. Anterior, poliția a declarat că se desfășoară o vânătoare de oameni pentru atacator, iar un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că prim-ministrul a alertat toate agențiile pentru a-l prinde pe vinovat.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Împușcăturile în masă sunt rare în Thailanda, chiar dacă rata de posesie a armelor de foc este ridicată în comparație cu alte țări din regiune, iar armele ilegale sunt frecvente. În 2020, un soldat supărat din cauza unei afaceri imobiliare care a eșuat a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57, într-un raid care s-a extins în patru locații.