Un avion de stingere a incendiilor s-a prăbușit în Grecia

05 august 2021, Grecia, Atena: Un ofițer de poliție lucrează pentru a evacua zona din apropierea unui incendiu de vegetație care arde zona Drossopigi, Varybobi, o suburbie din nord-estul Atenei. Foto: Hepta
  • Un avion de stingere a incendiilor s-a prăbușit duminică în Grecia, pe insula Zakynthos din Marea Ionică.
  • Pilotul a fost salvat de către pompierii aflați la fața locului și se află în stare bună, relatează greekreporter.com.

Avionul a fost trimis împreună cu un alt avion de luptă pentru a ajuta la stingerea incendiilor din Zakynthos. 24 de pompieri cu șapte vehicule lucrează în prezent în zonă.

„În după-amiaza zilei de duminică, 8 august 2021, o aeronavă PZL a Serviciilor Publice din Kefalonia s-a prăbușit în timpul luptei aeriene împotriva incendiilor în zona Macherado, Zakynthos. Pilotul este în stare bună, în timp ce un elicopter Super Puma îl transportă, din motive de precauție, la Spitalul General de Aviație 251. Cauzele accidentului sunt în curs de investigare”, a transmis Statul Major General al Aviației din Grecia.

Grecia s-a confruntat cu peste 150 de incendii în întreaga țară, a transmis ministrul adjunct al protecției civile pentru gestionarea crizelor, Nikos Hardalias.