• Avionul a fost găsit în îndepărtatul Himalaya indian, la o distanță de aproape 80 de ani de la prăbușire.
  • Acesta transporta 13 persoane din sudul Chinei și a dispărut pe timp de furtună.
  • Trei ghizi au decedat în timpul căutărilor aeronavei.

Avionul de transport C-46 a fost găsit în Himalaya în urma unei căutări înșelătoare care a dus la moartea a trei ghizi.
Un avion dispărut din Al Doilea Război Mondial a fost identificat în îndepărtatul Himalaya indian, la aproape 80 de ani de la prăbușirea sa fără supraviețuitori, în urma unei căutări care a dus la moartea a trei ghizi.

Un avion de transport C-46 transporta 13 persoane din Kunming, în sudul Chinei, când a dispărut pe timp de furtună deasupra unei zone muntoase din statul Arunachal Pradesh, în prima săptămână din 1945.

„Nu s-a mai auzit niciodată de acest avion. Pur și simplu a dispărut”, a declarat Clayton Kuhles, un aventurier american care a condus misiunea în urma unei solicitări din partea fiului uneia dintre persoanele aflate la bordul zborului condamnat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Expediția a durat luni de zile, iar Kuhles și o echipă de ghizi din grupul etnic local Lisu au traversat râuri adânci până la piept și au campat la temperaturi de îngheț la altitudini mari.

Trei ghizi au murit de hipotermie într-o etapă inițială a proiectului, în timp ce se aflau în tabără în timpul unei furtuni de zăpadă din septembrie. Echipa a dat în cele din urmă peste avion pe un vârf de munte acoperit de zăpadă luna trecută, unde a reușit să identifice epava după numărul de coadă.

Nu existau rămășițe umane în ceea ce a rămas din aeronavă. Kuhles a fost însărcinat cu efectuarea căutărilor de către Bill Scherer, al cărui tată ofițer se afla la bord când avionul s-a prăbușit.

„Tot ce pot să spun este că sunt nespus de bucuros, doar știind unde este. Este trist, dar plin de bucurie”, a declarat Scherer. „Am crescut fără tată. Nu mă pot gândi decât la biata mea mamă, primind o telegramă și aflând că soțul ei a dispărut, iar ea a rămas cu mine, un băiețel de 13 luni.”

Sute de avioane militare americane au dispărut în jurul teatrului de operațiuni din India, China și Myanmar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În timp ce focurile de armă trase de forțele japoneze au explicat unele pierderi de avioane, Kuhles a declarat că se crede că majoritatea au fost doborâte de avariile provocate de gheață, de vânturile cu forța unui uragan și de alte condiții meteorologice severe.