Un avion rusesc cu 17 oameni la bord a dispărut deasupra Siberiei

antonov-28 Sursa foto: Twitter/ Aerospace/OSINT Board PSF

UPDATE 15.20. Avionul a aterizat forțat

Un avion de pasageri a aterizat forţat, vineri, la periferia oraşului rus Tomsk, în Siberia, iar incidentul nu s-a soldat cu victime, anunţă echipele de intervenţie.

Avionul, de tip Antonov An-28, dispăruse de pe radare în districtul Bakcearski.

Conform agenţiei RIA Novosti, avionul a aterizat forţat la periferia oraşului Tomsk.

Avionul aparţine companiei Siberian Light Aviation şi efectua o cursă între oraşele ruse Kedrovi şi Tomsk.

La bord erau 17 pasageri şi membri ai echipajului. Conform Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, toate persoanele au supravieţuit accidentului.

La locul aterizării forţate au intervenit elicoptere şi echipaje de urgenţă.

Autorităţile ruse anchetează circumstanţele producerii accidentului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un avion rusesc de pasageri Antonov An-28, care transporta până la 17 persoane, a dispărut vineri de pe radare în timp ce zbura deasupra regiunii siberiene Tomsk, au anunțat agențiile de presă rusești, care au citat oficiali locali.

Zborul din orașul Kedrovy din regiunea Tomsk către capitala regională Tomsk transporta între 13 și 17 pasageri, au declarat agențiile de presă TASS și RIA, care au citat oficiali locali.

Rapoartele vin la mai puțin de două săptămâni după ce o aeronavă similară, un Antonov An-26, s-a prăbușit într-o stâncă în condiții de vizibilitate redusă în îndepărtata peninsulă Kamchatka, în extremul est al Rusiei, ucigând toate cele 28 de persoane aflate la bord, relatează Reuters.

Un Antonov-28, același tip de avion care a dispărut deasupra Tomsk, s-a izbit de o pădure din Kamchatka în 2012, într-un accident în care au murit 10 persoane. Anchetatorii au declarat că ambii piloți erau beți în momentul prăbușirii.

Standardele de siguranță a aviației rusești s-au îmbunătățit în ultimii ani, dar accidentele, în special cele care implică avioane învechite în regiuni îndepărtate, nu sunt rare.