• Joe a fost găsit la doar 300 de metri de adresa sa de domiciliu și a fost dus la un spital din apropiere, unde a fost tratat pentru hipotermie și deshidratare.
  • Poliția a declarat că nu crede că altcineva a fost implicat în incident.
  • Imediat după salvare, anchetatorii au început să scaneze sistemul de drenaj pentru a găsi indicii despre cum a dispărut.

Un băiat de 8 ani a fost găsit în viață într-un canal, la opt zile după ce a dispărut în Oldenburg, în nord-vestul Germaniei.

Băiatul, identificat de autorități doar ca Joe, a fost dat dispărut în după-amiaza zilei de 17 iunie. Joe a fost în cele din urmă salvat din sistemul de canalizare după ce un trecător din zona respectivă a auzit zgomote provenind de la un capac de canal sâmbătă dimineața devreme și a alertat serviciile de urgență, a precizat marți, într-un comunicat, departamentul de poliție din Oldenburg-Stadt / Ammerland.

Joe a fost găsit la doar 300 de metri de adresa sa de domiciliu și a fost dus la un spital din apropiere, unde a fost tratat pentru hipotermie și deshidratare, potrivit CNN.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Poliția a declarat că nu crede că altcineva a fost implicat în incident. Un raport inițial al poliției îl descria pe Joe ca având probleme de învățare. În timp ce căutările erau în curs de desfășurare, aceștia au spus că el ar putea interpreta greșit ca fiind un joc și să continue să se ascundă.

Concluziile cercetătorilor

Imediat după salvare, anchetatorii au început să scaneze sistemul de drenaj pentru a găsi indicii despre cum a dispărut. Ei au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, Joe s-a urcat într-o conductă de drenaj din beton în timp ce se juca, apoi s-a târât în sistemul de canalizare printr-un canal și s-a pierdut după câțiva metri.

Anchetatorii au declarat că, între intrarea în sistemul de drenaj și locul în care a fost găsit Joe, există puțuri de vizitare a canalizării și joncțiuni la intervale regulate unde acesta a putut să se ridice în picioare.

Într-o primă declarație, Joe a spus poliției că a devenit din ce în ce mai dezorientat în timp ce era blocat în canalizare și că nu a reușit să găsească ieșirea.

Numele de familie al lui Joe nu a fost făcut public, în conformitate cu legile de confidențialitate din Germania.