• Sâmbătă, cotidianul Times a relatat că deciziile luate de ministrul de interne Suella Braverman au dus direct la supraaglomerare.
  • Atacul are loc în mijlocul unei dezbateri politice extrem de tensionate despre imigrația din Marea Britanie.
  • Guvernul se confruntă cu critici din partea unor voci care susțin că controalele la frontieră sunt prea slabe.

Un bărbat a aruncat duminică bombe cu benzină atașate de artificii într-un centru de procesare a migranților din portul Dover, în sudul Angliei, după care s-a sinucis, a declarat un fotograf al Reuters.

Atacatorul, un bărbat cu o cămașă în carouri, a ajuns la centru într-un vehicul utilitar sport SEAT alb în jurul orei 11.20. El a coborât și a aruncat trei bombe cu benzină, dintre care una nu a reușit să explodeze, a precizat fotograful.

Apoi a condus până la o benzinărie din apropiere, și-a legat un ștreang improvizat în jurul gâtului, l-a atașat de un stâlp de metal și a plecat, sinucigându-se, a mai spus fotograful.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Ofițerii au stabilit că două-trei dispozitive incendiare au fost aruncate într-un sediu al Ministerului de Interne pentru imigrație, a precizat poliția din Kent într-un comunicat.

A fost raportat un rănit minor. Suspectul a fost identificat și localizat. Anchetele privind incidentul rămân în curs de desfășurare. O înregistrare video postată pe rețelele de socializare de către un jurnalist de la GB News a arătat personalul stingând un mic incendiu pe peretele exterior al centrului.

Atacul are loc în mijlocul unei dezbateri politice extrem de tensionate despre imigrația din Marea Britanie.

Numărul persoanelor care încearcă să traverseze periculosul drum peste Canalul Mânecii pentru a intra în Marea Britanie a crescut brusc. Guvernul se confruntă cu critici din partea unor voci care susțin că controalele la frontieră sunt prea slabe, în timp ce organizațiile de caritate și grupurile pentru drepturile omului spun că solicitanții de azil sunt tratați inuman.

Sâmbătă, cotidianul Times a relatat că deciziile luate de ministrul de interne Suella Braverman au dus direct la supraaglomerare și la apariția unor focare de scabie și difterie la un alt centru de procesare a migranților din Kent, citând mai multe surse guvernamentale.