• Poliția a arestat un bărbat înarmat care a încercat să intre în Castelul Windsor, unde regina Elisabeta a II-a sărbătorește Crăciunul împreună cu familia sa.
  • Potrivit The Guardian, intrusul avea asupra sa o armă ofensivă, dar nu a reușit să pătrundă în niciuna dintre clădiri.
  • După cum relatează ziarul, comisarul Rebecca Mears a explicat că incidentul este în curs de investigare.

Poliția a arestat un bărbat înarmat care a încercat să intre în Castelul Windsor, unde regina Elisabeta a II-a sărbătorește Crăciunul împreună cu familia sa.

Potrivit The Guardian, intrusul avea asupra sa o armă ofensivă, dar nu a reușit să pătrundă în niciuna dintre clădiri.

După cum relatează ziarul, comisarul Rebecca Mears a explicat că incidentul este în curs de investigare. „A fost arestat sub suspiciunea de violare de domiciliu și posesie de armă”, a spus ea, adăugând că bărbatul se află în custodia poliției.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În plus, Mears a spus că procesele de securitate au fost activate în momentul în care bărbatul a intrat în incintă. Membrii familiei regale au fost deja informați despre incident. „Nu credem că există vreun pericol major”, a adăugat el.

Regina Elisabeta l-a menționat pe soțul ei în timpul discursului

Mesajul tradițional de Crăciun al Elisabetei a II-a din acest an a fost unul dintre cele mai personale discursuri din lunga sa domnie. În primul ei sezon festiv fără Ducele de Edinburgh, care a murit în aprilie, și-a amintit de soțul ei și a empatizat cu familiile îndurerate.

În vârstă de 95 de ani, suverana britanică a înregistrat discursul difuzat în această după-amiază de principalele televiziuni din Marea Britanie, în urmă cu câteva zile, la reședința sa de la Castelul Windsor. Îmbrăcată în roșu, cu o fotografie cu ea și Ducele pe masă, ea a mulțumit pentru „căldura și afecțiunea” pe care le-a primit în ultimele luni.