• Petrecerea ilegală din weekend, care a avut loc în Franța, a pornit vineri la ora 23:00 și a fost încheiată de polițiști sâmbătă în jurul orei prânzului.
  • Polițiștii au încercat să împrăștie petrecăreții, care s-au adunat în număr de 1500 de persoane fără a ține cont de regulile și restricțiile COVID-19.
  • Petrecăreții s-au luat la bătaie cu polițiștii, au aruncat cu cocktailuri molotov, bile de metal și bucăți mari de beton, iar unul dintre petrecăreți și-a pierdut o mână în lupta cu ofițerii.
  • Cinci polițiști au fost răniți, iar doi dintre aceștia au avut nevoie de spitalizare.

Polițiștii francezi s-au bătut ore în șir cu petrecăreții de la evenimentul ilegal din weekend, acolo unde s-au adunat 1500 de persoane, relatează The Guardian.

Una dintre persoane și-a pierdut chiar mâna în timpul bătăii cu polițiștii. Emmnuel Berthier, un oficial local, a declarat că oamenii au aruncat înspre poliști cu cocktailuri molotov și cu bile de metal și chiar cu bucăți mari de beton.

Totul a început vineri seara când petrecăreții s-au adunat în jurul orei 23:00, în ciuda restricțiilor COVID-19.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Polițiștii au aruncat cu grenade cu gaz lacrimogen pentru a-i împrăștia, însă totul s-a transformat în peste șapte ore de lupte între polițiști și petrecăreți.

400 de polițiști au fost implicați în operațiunea de vineri seara, aceasta continuând până sâmbătă la prânz.

Emmanuel Berthier a spus că „Oamenii aveau un singur scop: să se confrunte cu forțele de ordine”.

Doi petrecăreți au fost răniți, iar unul de 22 de ani și-a pierdut o mână. Conform autorităților, cinci ofițeri au fost răniți, iar doi dintre aceștia au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

„A fost război”, a spus Flo, un bărbat de 22 de ani care a participat la petrecerea ilegală.